Őrvidék nem Ausztria! - Patrubány Miklós beszéde a Nyugat-Magyarországért megtartott soproni nagygyűlésen

Sopron   Patrubány beszéde 0Tegnapi közleményünkben hírt adtunk az október 14-én, Sopronban Nyugat-Magyarországért megtartott nagygyűlésről, amelyen Patrubány Miklós a Nemzeti konzutáció Trianonról eddigi kétszázezer aláírója és a téren összesereglett háromszáz tüntető nevében jelentette be a magyar nemzet igényét Nyugat-Magyarországra. Patrubány Miklós beszéde ide kattintva hallgatható meg.

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - Kétszázezer aláírással követeljük Nyugat-Magyarországot!

NK Trianon   Kétszázezer aláírás 0Valljuk be ritkán van Sopronban olyan demonstráció, ami helyi szinten embertömegnek számító létszámot mozdít meg, most azonban ez történt – írja a Nyugat-Magyarországért meghirdetett nagygyűlésről szóló tudósításában a cyberress.hu portál. A Magyarok Világszövetsége és az Országos Trianon Társaság szervezésében 2018. október 14-én Sopronban, a Hűségzászlónál megtartott nagygyűlés hangos felkiáltással erősítette meg kétszázezer magyar aláírását, és felszólította Magyarország kormányát, hogy haladéktalanul jelentsen be területi igényt Ausztriával szemben. Nyugat-Magyarországot 1919. szeptember 10-én, a Saint Germain-i békével csatolták el Magyarországtól, és ajándékozták meg vele minden jogalapot nélkülöző módon Ausztriát. A visszatérő településeknek száz éves adómentességet javasoltak.

Bővebben...

Meghívó Bujtás Anita hegedű hangversenyére

Bujtás Anita 20181021 0Bujtás Anita fiatal hegedűművész tavaly decemberben ajánlott fel először hegedű koncertet a Magyarok Világszövetségének, ezzel köszöntve a szervezetet a Nemzeti konzultáció Trianonról útra indítása alkalmából. Mostani hangversenyére is szeretettel várja az MVSZ zenekedvelő tagjait és híveit, különösen az Nk-Trianonról aláírásgyűjtőit.

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - Aki aláírta: Dóczy Péter színész, rendező

NK Trianon   Dóczy Péter 0Dóczy Péter színész, rendező is aláírta a Nemzeti konzultáció Trianonról  indítványát. Az aláírásgyűjtő Győrffy-Bengyel Márta.

 

A Trianonról szóló nemzeti konzultációhoz való csatlakozást köszönjük, és követendő példaként ajánljuk másoknak is.

 

Bővebben...

Október 15.: Trianon-kiállítás és Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadása

Patrubány Mikós Sopronban és Budapesten 0Patrubány Miklós októberi nemzetpolitikai előadása 2018. október 15-én, 18 órakor kezdődik az MVSZ Magyarok Háza (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.) Bartók-termében, amelynek címe: A soproni nagygyűlés és a gyergyócsomafalvi értekezlet tanulságai.

 

Ezt megelőzően, 17.30 órakor az MVSZ székház Csontváry-termében megnyílik egy Trianon-kiállítás Nyers Csaba összeállításában.

 

Bővebben...

Horvátlövő is jelentkezett a soproni nagygyűlésre

Soproni Nagygyülés Nyugat Magyarországért 0Az 1923-ban a Szent Korona Országához ausztriai elcsatoltságából ugyancsak visszatért Pinka-völgyi Horvátlövő is jelentkezett a vasárnapi soproni nagygyűlésre. Kovács László, a község volt polgármestere tájékoztatta a Magyarok Világszövetségét, hogy mindenképpen jelen lesz a Nyugat-Magyarországért tartandó nagygyűlésen.

 

 

Bővebben...

Komlósi Ferenc: A nyugat-magyarországi felkelés - III. - befejező rész - Leleményesség, harci fölény - népszavazás

Komlósi Ferenc   Nyugat Mo felkelés iiA vasárnap Sopronban sorra kerülő, Nyugat-Magyarországért meghirdetett nagygyűlésre készülődve Sajtószolgálatunk felkérte Komlósi Ferencet, a Trianon Társaság Soproni Tagozatának korábbi elnökét, hogy készítsen egy rövid összeállítást az 1921-es nyugat-magyarországi fegyveres felkelésről, amelynek eredményeként később visszatérhetett a Szent Korona Országához a már elcsatolt Sopron és környéke, 1921 decemberében, majd 1923-ban további tíz Pinka-völgyi falu.

 

Bővebben...

1. oldal / 53

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates