Nk-Trianonról - Aki aláírta: Vesztergám Miklós

NK Trianon   Vesztergám Miklós 0Vesztergám Miklós tárogatóművész is aláírta a Nemzeti konzultáció Trianonról indítványát.

 

Vesztergám Miklós autodidakta módon tanult több népi hangszeren játszani. 

Koncertjein bemutatja a tárogató történetét, versekkel, idézetekkel színesíti a műsort. Könyvet írt a történelmi alkotmányról, és a Szent Korona Országának lelkes híve.

 

Gratulálunk, és biztatunk mindenkit, hogy kövessék példáját!

Bővebben...

Nk-Trianonról - Aki aláírta: Sinkovits-Vitay András

NK Trianon   Sinkovits Vitay 0Sinkovits-Vitay András ismert színész is aláírta a Nemzeti konzultáció Trianonról indítványát. Aláírásgyűjtő Kocsor Ildikó.

 

Sinkovits-Vitay András rég óta tagja a Magyarok Világszövetségének. Öt évvel ezelőtt, 2013. június 4-én, a Versailles-ban megrendezett Trianon-ellenes összmagyar megmozdulás egyik főszereplője volt. Az csak természetes, hogy réges-régen aláírta már a trianoni béke semmisségének nemzetközi bíróság általi kimondatását kezdeményező indítványt. Csupán aláírásának híre jutott el késve hozzánk.

Bővebben...

Nyomorult világ rokkant segítője - Gábor Ferenc jegyzete Tokay Csöpi köszöntésére

Csöpike 70 Gábor Ferenc 0Kolozsváron jártam a napokban, Tokay Rozália (Csöpi) 70. évet töltött, hívott és én jöttem ünnepelni, hála Istennek volt mit. Ünnep volt a Magyar Konzulátus épületében fafaragásainak kiállítása is, Fába vésett költészet" címmel. Kevesen tudják, hogy ő maga is mozgássérült lévén, megalapította a kolozsvári Magyar Mozgáskorlátozottak Társulatát. Még a Funár idejében, amikor még az RMDSZ is beszólt neki, hogy ne legyen az elnevezésben a magyar" mert hát... Csöpi, nem az aki hagyja meggyőzni magát! Futószalagon jöttek és még jönnek a hatósági vegzálások, ám mindhiába, ő kitart. Még megépíttetett a meglévő idősek otthona mellé egy leányanya otthont is, óvodával, bölcsődével. Nemsoká fogadóképes lesz. Az épületek körül Miholcsa József alkotásai: magyar történelmi alakok gyönyörű szobrai, domborművei. Ha valakinek Hát neki igazán joga lenne csak a maga bajával foglalkoznia, hagyni a világot, de Ő nem, neki nem elég az övé, a másokét is vállára vette. Csöpi, Isten éltessen sokáig, hogy még sokat segíthess e nyomorú világon!

 

Gábor Ferenc

(Fb bejegyzés)

Bővebben...

Tokay Rozália életmű-kiállítása Kolozsváron a főkonzulátus rendezvénytermében

Tokay Rozália kiállítása 0Szeptember 14-én nyílt meg Kolozsváron, Magyarország Főkonzultusának rendezvénytermében Tokay Rozália fafaragó művész életmű kiállítása. A művésznőt, aki mellesleg az általa alapított Szent Kamill Otthon és Árpád-házi Szent Erzsébet Otthon vezetője gazdag művészi műsorral köszöntötték. Sokan megjelentek, erdélyiek, anyaországiak és külhoniak egyaránt. A Magyarok Világszövetségének elnökségi tagját sajtószolgálatunk ezúton maga is köszönti.

 

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - Aki aláírta: Bayer Zsolt

NK Trianon   Bayer Zsolt 0Bayer Zsolt ismert kormánypárti publicista is aláírta a Trianon ellen kezdeményezett nemzeti konzultáció indítványát. Az aláírás begyűjtője Kocsor Ildikó.

 

Szinte követhetetlenül alakul a vezető kormánypárt köreinek és holdudvarának viszonyulása Trianon ügyéhez. Miközben az országgyűlési bizottságban még tárgysorozatra sem engedik azt a javaslatot, amely 2020. évet, Trianon századik évfordulóját Trianon emlékévvé nyilvánítaná, aközben frakcióvezetője, Kocsis Máté és első számú publicistája Trianon semmisségének nemzetközi bíróság általi kimondatását is támogatja.

Bővebben...

Video: Patrubány Miklós előadása az Ausztriához csatolt magyar területekről

Patrubány 20180915 0Az első világháborút követően bekövetkezett országcsonkítás legalantasabb részének nevezte Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke szeptemberi nemzetpolitikai előadása keretében azt a tényt, hogy még Ausztriához is csatoltak magyar területeket. Méghozzá nem is keveset, több mint 4.000 négyzetkilométert. Ez 1919. szeptember 10-én Saint Germain-ben történt, amikor az antant-hatalmak Ausztriával kötöttek békét. Magyarország ekkor tetszhalott volt, az őszirózsás- és az azt követő a patkány-forradalom után bekövetkezett román katonai megszállást nyögte éppen…

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - Akik aláírták: A Mi Hazánk Mozgalom elnöke, elnökségi tagjai és polgármesterei

NK Trianon   Torockai & Dúró 0Kovács Zoltán Lázár aláírásgyűjtőnk tájékoztatása szerint a Nemzeti konzultáció Trianonról aláíróívét a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, elnökségi tagjai és polgármesterei is aláírták: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, Ásotthalom polgármestere, Dúró Dóra elnökhelyettes, országgyűlési képviselő, Novák Előd alelnök, Ferenczi Gábor alelnök, Devecser polgármestere, Dócs Dávid alelnök, Cserháthaláp polgármestere, Kollár Tímea, alelnök, Árgyelán János pártigazgató, továbbá Hier Judit, Kup polgármestere, Szél Csaba, Nagytőke polgármestere, Ferkovics Tibor, Tuzsér polgármestere, Csicsai László, Kereki polgármestere, Vajda Norbert, Végegyháza polgármestere és Nagy Sándor, Recsk polgármestere. 

Bővebben...

1. oldal / 47

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates