Home

Bottyán Zoltán esszéje a párizsi "békéről"

A második világháborút lezáró párizsi „békéről” megemlékező tegnapi írásunkban idéztünk Bottyán Zoltán térségi alelnök esszéjéből.

Alább közzétesszük annak teljes szövegét.           

Bővebben...

MVSZ: Gondolatok a párizsi "béke" évfordulóján

 Február 10-én van a második világháborút lezáró párizsi „béke” évfordulója. Ebből az alkalomból ismételten olvasóink figyelmébe ajánljuk a Magyarok Világszövetségének ezzel kapcsolatos álláspontját, amelyet a „Mint kígyó sziszegett az egész mezőny…” című dokumentum tartalmaz. A nagyhatalmak által Magyarországra erőszakolt „béke” 69. évfordulójáról Bottyán Zoltán Kárpát-medencei térségi alelnök esszéjéből vett gondolatokkal emlékezünk meg. Láthatjuk majd, miként bántak el e hatalmak azzal az országgal, amely a második világháborúban a hadat viselő népek közül arányaiban a legnagyobb emberveszteséget szenvedte el: összlélekszáma 15%-át.

  Bővebben...

Február 11. a Kitörés napja

 Február 11-én van a Kitörés napja. Az ostromgyűrűbe fogott budai várból magyar és német csapatok megpróbálták a lehetetlent, a kitörést. Ekkor, egy nap alatt 44 ezer magyar és német katona halt meg Budapesten… Dobai Miklós számon kérő írásával emlékezünk meg a hősökről.

Bővebben...

Február 11., 18 óra - Megszólal a Korona - Jéga Szabó Ferenc előadássorozatának negyedik része az MVSZ Magyarok Házában

Jéga Szabó Ferenc előadássorozatának –  Megszólal a Korona – negyedik részére, nemrég megjelent azonos című könyve anyaga alapján február 11-én, 18 órakor kerül sor az MVSZ Magyarok Háza (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.) Bartók-termében.

  Bővebben...

1. oldal / 7

Patrubány Miklós: SZABADSÁG - TISZTESSÉG - MÉLTÓSÁG

Jelenlevők

Oldalainkat 54 vendég és 0 tag böngészi

Megosztás


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17
Települések: 191
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates