Kallós Zoltán emlékére

Kallós Zoltán 0Kallós Zoltán az elmúlt fél évszázad magyar kultúrájának meghatározó személyisége volt. Nélküle aligha találhatott volna vissza a ma élő magyar nemzedék a magyar népzene tiszta forrásához. Kallós Zoltán a Magyarok Világszövetsége erdélyi küldötte volt. Kónya-Hamar Sándor, az MVSZ Védnöki Testülete erdélyi tagjának írásával búcsúzunk Tőle.

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - A nap aláírásgyűjtője: Tóth László (Anglia)

NK Trianon   Tóth László 0A felvidéki Tóth László Londonban gyűjti az aláírásokat Trianon ellen. Tíz társával együtt – külön kiemelve Tolly Lajos gyűjtését, aki egyedül 110 aláírást gyűjtött – eddig közel ötszáz aláírást gyűjtöttek, és ezzel kiérdemelte a NEMZETSZOLGÁLAT kitüntetés I. fokozatát.

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - A Nemzetszolgálat fokozataival kitüntetett aláírásgyűjtők - márciusi állapot

NK Trianon   Tündérkert 0kMinden hónap 15. napján, Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadásainak keretében a Magyarok Világszövetsége odaítéli a NEMZETSZOLGÁLAT című kitüntetés különböző fokozatait a száznál több aláírást gyűjtő hazafiaknak. Így történt ez március 15-én is, amikor 51-en érdemelték ki a díszoklevelet és a vele járó könyvadományt. Alább olvasható az eddigi kitüntetettek névsora. Zölddel az újonnan kitüntetettek, mályvával a fokozatot lépők. Egyénileg a legtöbb aláírást három hölgy gyűjtötte: Dr. Stollár Andrásné (1440), Kocsor Ildikó (1320), Juhász Julianna (1050). A kitüntetéseket a Magyarok Világszövetségének elnöke Bottyán Zoltán elnökhelyettes és Drábik János, a Trianon Társaság elnökének társaságában adta át. A kitüntetésről készült felvétel itt tekinthető meg.

Bővebben...

Meghívó Patrubány Miklós előadására a Sapientia Egyetemre, Marosvásárhelyre

Marosvásárhely   Sapientia 0Dr. Dávid László professzor, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora előadás megtartására hívta Marosvásárhelyre Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét, aki 35 évvel ezelőtt megalkotta az első romániai személyi számítógépet, amelynek Szentkuthy Miklós regényének címére is utalva, a PRAE nevet adta.

Bővebben...

Eger, Érsekkert: Díszvendég a Magyarok Világszövetsége a Magyarok Vásárában

Eger Érsekkert 0Egerben, az idei év első Magyarok Vásárának díszvendége a Magyarok Világszövetsége volt, amelyet Nagy Jenő főszervező az egyetlen olyan szervezetnek nevezett, amely az összmagyarság érdekeit képviseli. A március 11-én megtartott rendezvényen szó volt Petőfi Sándor szibériai elhurcoltatásáról, a Trianonról szóló nemzeti konzultációról, a Magyarok Világkongresszusáról. Sok aláírás gyűlt, sok aláírásgyűjtőt sikerült toborozni.

 

Bővebben...

TTK - Kiállítás-megnyitó 1100 diákkal és 100 tanárral a Neummann János Gimnáziumban, Egerben

TTK   Eger 0Ezerszáz diák és száz tanár jelenlétében nyitotta meg a Magyarok Világszövetségének küldöttsége a Dr. Pálfi György Tudománytörténeti kiállítást az egri Neumann János Gimnáziumban.

 

Bővebben...

Március 15. - AZ MVSZ megkoszorúzta Petőfi Sándor emléktábláját a Landerer nyomdánál

Landerer nyomda 2018 0Az egykori Landerer nyomda, amelyet a Petőfiék vezette forradalmárok „lefoglaltak” és kinyomtatták a NEMZETI DAL-t a Kossuth Lajos és a Szép utca sarkán állt. Helyét egy Petőfi-emléktábla őrzi. A Magyarok Világszövetségének székházától száz méterre levő helyszínen Március 15-én Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese helyezte el az utókor megbecsülését jelző virágkoszorút. Jelen volt Drábik János, a Trianon Társaság elnöke is.

 

 

Bővebben...

1. oldal / 15

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates