Petőfiért! - Villámcsődület volt a Deák téri botrány felszámolására

Petöfiért   Villámcsödület 0A Magyarok Világszövetsége Petőfi Sándor Bizottsága villámcsődületet kezdeményezett február 20-án déli egy órára, a Deák téri Petőfi-emléktábla botrányos állapotának felszámolására. Az esős-havazós időjárás miatt az emléktábla megfakult betűinek újrafestése ma ugyan elmaradt, de mi késik, nem múlik – ígérik az MVSZ vezetői. Video itt

 

A Magyarok Világszövetségének számos tisztségviselője – elnök, elnökhelyettes, térségi elnök, elnökségi tagok, stb. – is megjelent ma a budapesti Deák téren, az Evangélikus Múzeum falán található, botrányosan elhanyagolt Petőfi-emléktáblához meghirdetett villámcsődületen.

 


Bővebben...

Törvény születik: a Vallásszabadság Napja

mvsz1Az Országgyűlés ma várhatóan törvénybe iktatja a Vallásszabadság Napját, amelyet Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, majd az erdélyi protestáns egyházak vezetői javasoltak a Tordai Országgyűlés 450. évfordulója alkalmából.

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - A nap aláírásgyűjtője: Tóth András

NK Trianon   Tóth András 0Tóth András politológus, a Trianon Társaság alelnöke Sopron és Szombathely környékén gyűjti az aláírásokat, és toborozza az aláírásgyűjtőket.

 

Tóth András eddig 300 aláírást gyűjtött, amivel kiérdemelte a NEMZETSZOLGÁLAT kitüntetés II. fokozatát.

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - A Nemzetszolgálat fokozataival kitüntetett aláírásgyűjtők - februári állapot

NK Trianon   Tündérkert 0kMinden hónap 15. napján, Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadásainak keretében a Magyarok Világszövetsége odaítéli a NEMZETSZOLGÁLAT című kitüntetés különböző fokozatait a száznál több aláírást gyűjtő hazafiaknak. Így történt ez február 15-én is, amikor 22-en érdemelték ki a díszoklevelet és a vele járó könyvadományt. Alább olvasható az eddigi kitüntetettek névsora. Zölddel az újonnan kitüntetettek, mályvával a fokozatot lépők.

 

 

 

Bővebben...

Aleppó-Csabáról másodszor

Aleppó Csaba 0Tegnapi közleményükben ismertettük, hogy több szíriai településnév a magyar ősiség kétségbevonhatatlan jegyeit viseli. Így van ez Aleppó híres városa esetén is, amelynek ősi neve Csaba. Most újabb bizonyítékkal szolgálunk.

 

Tóth András, a Trianon Társaság alelnöke újabb bizonyítékot juttatott el sajtószolgálatunkhoz. A Facebookon Aleppóban lakó embereket keresett, és talált egy szép ifjú hölgyet, akinek Chaba (ejtsd: Csaba) a vezetékneve. Samra Chaba az élő bizonyítéka annak, hogy a Csaba név ma is él Szíriában. Ebben az esetben vezetéknévként.

 

Bővebben...

Patrubány Miklós levele a történelmi magyar keresztény egyházak vezetőihez

Levél egyház vezetöknek 0Tavaly, Advent utolsó hetében Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke levelet írt a magyarországi történelmi keresztény egyházak vezetőinek. A levélnek három felvetése volt: a Miatyánk szövege, Ozirisz JESZU neve és a Nemzeti konzultáció Trianonról.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke Karácsony hetében levéllel fordult a magyarországi egyházi vezetőkhöz, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia valamennyi tagjához és a protestáns egyházak püspökeihez, valamint főgondnokaihoz. A levél három kérdéskört érintett.

Bővebben...

Cluj-Napoca és Aleppó-Csaba

Cluj Napoca   Aleppó Csaba 0Nemcsak romániai szokás egyes városok mai neve mellé, a hely ősiségére utaló régi városnevet odaragasztani, mint történik ez például Kolozsvár esetében, amit ma románul Cluj-Napoca névvel illetnek, mondván, hogy a római időkben Napoca volt e hely neve. A világ számos országában találunk hasonló példát. Így van ez Szíriában is, ahol a hírekben oly gyakran szereplő többmilliós nagyváros, Aleppó neve a település-névtáblákon és a szíriai médiában Aleppó-Csaba. Nem egyedülálló jelenség. Van ott Árpád nevű tartomány és Emese (Homsz) nevű  város is...

 

Évekkel ezelőtt sajtószolgálatunk már hírt adott arról, hogy az Aleppótól északra fekvő tartomány neve Árpád, és az Aleppó és Damaszkus között féluton fekvő nagyváros, Homsz régi neve Emese...

Bővebben...

1. oldal / 10


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates