Home

MVSZ: '56-os megemlékezés október23-án, 15 órakor a székházban

Gyetvay György Gergely, az MVSZ Fővárosi Szervezetének elnöke lesz a Magyarok Világszövetsége október 23-i ünnepi megemlékezésének főszónoka. Ezt követően dr. Bakos Batu, aki maga is sínylődött a kádári idők börtöneiben, előadást tart. A részvtvevők megtekinthetik Rácz Sándor, a Nagy-budapesti Központi Munkástanács néhai elnöke által az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulójára készített kiállítást, és videón tíz évvel ezelőtt tartott kiállítás-megnyitóját. A rendezvény házigazdája Patrubány Miklós, a Szövetség elnöke.

Bővebben...

Nagykőrös: Temetőben felavatott Hegedűs Loránt-emléktábla

Egy évvel a főiskolában meghiúsított felavatás után, 2016. október 7-én mégiscsak felavatták Dr. Hegedűs Loránt püspök emléktábláját... a temetőben.

Bővebben...

"GLORIA VICTIS" SZAVALÓVERSENY

A Budapest-Északi Református Egyházmegye 

az 1956-os MAGYAR FORRADALOM ÉS SZABADSÁGHARC

60. ÉVFORDULÓJA ELŐTT TISZTELEGVE

ezennel meghirdeti a

"GLORIA VICTIS"

SZAVALÓVERSENYT

  Bővebben...

Videó: Októberi Patrubány-előadás, Drábik- és Bottyán-tanévnyitó

Október 15-én, a Bocskai István vezette győztes szabadságharc 412. évfordulóján Patrubány Miklós hosszan beszélt annak körülményeiről és kitöréséről, úgy, ahogyan azt a a Tárih-i Üngürüsz ismerteti, majd részletesen tárgyalta az "üdvtörténeti jelentőségű" 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc hármas jelszavát: Szabadság, tisztesség, méltóság.

A Szent László Magyarságtudományi Akadémia elnöke, Drábik János felszólalásában érdekes, új felismeréseivel egészítette ki az MVSZ elnöke által felvázolt 1956-képet. Bottyán Zoltán ismertette a Magyarok IX. Világkongresszusának határozataiból következő oktatási feladatokat és ezévi tanfolyamokat.

Bővebben...

Patrubány Miklós Berlinben: A nyugati szórvány új szerepe

Október 7-én ünnepelte a Berlini Magyar Kolónia fennállásának 170. évfordulóját. A rendezvény meghívottja volt a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós, aki ünnepi beszédében a németországi magyarság új nemzetpolitikai szerepét körvonalazta.

Bővebben...

1. oldal / 52

Megosztás


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17
Települések: 191
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates