Meghívó Patrubány Miklós előadására a Sapientia Egyetemre, Marosvásárhelyre

Marosvásárhely   Sapientia 0Dr. Dávid László professzor, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektora előadás megtartására hívta Marosvásárhelyre Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét, aki 35 évvel ezelőtt megalkotta az első romániai személyi számítógépet, amelynek Szentkuthy Miklós regényének címére is utalva, a PRAE nevet adta.

Bővebben...

Március 15. - AZ MVSZ megkoszorúzta Petőfi Sándor emléktábláját a Landerer nyomdánál

Landerer nyomda 2018 0Az egykori Landerer nyomda, amelyet a Petőfiék vezette forradalmárok „lefoglaltak” és kinyomtatták a NEMZETI DAL-t a Kossuth Lajos és a Szép utca sarkán állt. Helyét egy Petőfi-emléktábla őrzi. A Magyarok Világszövetségének székházától száz méterre levő helyszínen Március 15-én Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese helyezte el az utókor megbecsülését jelző virágkoszorút. Jelen volt Drábik János, a Trianon Társaság elnöke is.

 

 

Bővebben...

Petőfiért! - Íme a PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉK Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcoltatásáról

Petöfiért   Perdöntö 20180316 0Megváltoztatta márciusi nemzetpolitikai előadásának témáját Patrubány Miklós. A Magyarok Világszövetségének elnöke eredetileg a Szent Korona Országának a 21. század kihívásaira adott válaszairól tartotta volna előadását. Ám az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának egy külföldi irattárból olyan dokumentum került a minap a birtokába, amely tervbe vett előadásának elhalasztására késztette. A Magyarok Világszövetsége a nemzeti ünnepen újabb PERDÖNTŐ BIZONYÍTÉKOT hozott nyilvánosságra. 2010 óta „keressük a fogást azon a magyarellenes összeesküvésen, amely legkevesebb százötven éve akadályozza ennek az alapvető igazságnak a kimondását, elismerését és Petőfi Sándornak a végtisztesség megadását” – mondta Petőfi Sándor Szibériába történt elhurcoltatásáról felvezetésként az MVSZ elnöke… A dokumentumot egyidejűleg ismertették Budapesten és a felvidéki Bélyben.

 

Bővebben...

2018. március 15. - Tomboló kampány a nemzeti ünnepen

Tomboló kampány 2018 02018-ban a Március 15-i nemzeti ünnep a választási kampány jegyében telt. Legkevésbé a márciusi ifjakról, leginkább a kormánypártról és az ellenzékről szólt. Tagjaink és híveink tájékoztatására alább idézünk három írást. Egyet a kormánypárt oldaláról, egyet az ellenzékéről és egyet egy pártoktól független közírótól. A Magyarok Világszövetsége, mint pártok fölötti össznemzeti szervezet sohasem vesz részt a választásokon, és sohasem foglal pártosan állást.

Bővebben...

Petőfiért! – Március 15-re felújították a Deák téri emléktáblát !

Petöfiért   Deák tér 20180315 0Cselovszky Ferenc, a Budapest Deák Téri Evangélikus Egyházközség igazgatólelkésze levélben értesítette Patrubány Miklóst, a Magyarok Világszövetségének elnökét, hogy a Március 15-i nemzeti ünnepre felújították az Evangélikus Múzeum falán levő Petőfi Sándro emléktáblát, amelynek korábbi, méltatlanul elhanyagolt állapotára sajtószolgálatunk ismételten felhívta a figyelmet.

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - A nap aláírásgyűjtője: Nagy Éva (Kanada)

NK Trianon   Nagy Éva 0Jóllehet a világszórványban a Magyarok Világszövetsége még nem indította el kampányszerűen az aláírásgyűjtést, az egyes országokban már gyűjtenek azok, akiknek igazán fáj Trianon. Nagy Éva Kanada egyik nagyvárosában, Calgary-ban vezeti az MVSZ helyi csoportját. Eddig száz aláírást gyűjtött, és ezzel kiérdemelte a NEMZETSZOLGÁLAT kitüntetés I. fokozatát.

 

Bővebben...

Március 15. - Két újabb domborművet avatták Kolozsváron Tokay Rozáliáék

Kolozsvár   Szilágyi Zrinyi 02018. március 15-én a Tokay Rozália vezette Kolozsvári Magyar Mozgássérültek Társulatának szoborparkja újabb két domborművel gyarapodott. Miholcsa József szobrászművész ezúttal Szilágyi Erzsébetet és Zrínyi Ilonát örökítette meg.

 

 

Bővebben...

1. oldal / 14

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates