MVSZ-80 - Ünnepi program Ópusztaszeren

mvsz1Amint arról korábban hírt adtunk, e hét végén, augusztus 18-án lesz nyolcvan éves a Magyarok Világszövetsége. Pénteken elnökségi ülés, szombaton Ünnepi Küldöttgyűlés és Gálaest, majd vasárnap, augusztus 19-én Ópusztaszeren emlékfák avatása és egész napos ünnepi konferencia lesz, amelyen rokon népek képviselői is előadásokat tartanak. A két ópusztaszeri esemény közé időzítik a Vereckei-hágóról tíz nappal korábban indult Juhos Gábor MMM Maratonjának befutóját. Az ünnepi konferencián – amelyre a Magyarok Világszövetsége és a Magyarok Országos Gyűlése (MOGY) együttműködésének eredményeként az ópusztaszeri Látogatóközpont konferenciatermében kerül sor – előadások hangzanak el az MVSZ kiemelt jelentőségű programjairól. Első előadó Drábik János, az Országos Trianon Társaság elnöke, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke. Záró mozzanatként ismertetik az MVSZ Ünnepi Küldöttgyűlése által egy nappal korábban elfogadandó nyilatkozatot: Üzenet a világ magyarságának, rokon népeinknek, Európának és a Nagyvilágnak.

Bővebben...

80 éves a Magyarok Világszövetsége

mvsz1Augusztus 18-án lesz 80 éves a Magyarok Világszövetsége. A jeles évforduló előestéjén ülésezik az MVSZ Elnöksége, a napján pedig Ünnepi Küldöttgyűlés lesz, amely üzenetet fogalmaz meg a magyar nemzethez, Európához és a világ népeihez intézve. A szombati napot egy Gálaest zárja.

  Bővebben...

MMM Maraton a Vereckei-hágótól Ópusztaszerig az MVSZ alapításának 80. évfordulóján

MMM 2018 0kHolnap, augusztus 8-án rajtol Juhos Gábornak a Vereckei-hágótól Ópusztaszerig tartó MMM Maraton futása Minden Magyarok Megmaradásáért, amelyre a Magyarok Világszövetsége alapításának 80. évében kerül sor. Juhos Gábor maratonfutásához az MVSZ logisztikai és anyagi támogatást nyújt. A rajtnál jelen lesz Fuksz Sándor, az MVSZ Elnökségének tagja, az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának elnöke. Az ópusztaszeri befutást augusztus 18-ra, az MVSZ 80. "születésnapjára" időzítik.

Bővebben...

Petőfiért! - Az orosz levéltári irat fordítása

Petőfiért!   Fuksz Szibéria 0Tegnapi közleményünkben hírt adtunk róla, hogy az MVSZ Petőfi Sándor Bizottsága eddig ismeretlen szibériai levéltári iratot mutatott be, amelybő egyértelművé válik, hogy 1849-ben, a magyar szabadságharcot vérbefojtó cári orosz seregek igenis hurcoltak el magyarokat szibériai fogságba. Ezzel megdőlt az a magyarországi ál-tudományos vélekedés – amelynek legádázabb hangoztatója Hermann Róbert volt –, amely szerint nem vittek volna az oroszok magyar hadifoglyokat 1849-ben. Hermann Róbert alighanem súlyos revízióra kényszerül. Alább közzétesszük a kézírásos orosz levéltári irat magyar fordítását.

 

Bővebben...

Nk-Trianonról - Patrubány Miklós lelkesítő eladást tartott Fertőszéplakon

NK Trianon   Patrubány Fertöszéplakon 0Július 27-én, Kóbor Attila polgármester meghívására Patrubány Miklós tartott lelkesítő előadást Fertőszéplakon, a Trianonról indított nemzeti konzultációról. Szó volt a magyarság sok ezer éves, most feltáruló történelméről, miként a nemzet és Európa jövőjéről.

 

Patrubány Miklós előadására annak a kastélynak a szomszédságában került sor, ahol a legnagyobb magyar, Széchenyi István édesapja, Széchényi Ferenc született. A rendezvényt Szabó Ferenc kezdeményezte, aki jelenleg a Nemzeti konzultáció Trianonról legsikeresebb aláírásgyűjtője.

 

Bővebben...

Petőfiért! - Orosz levéltári bizonyítékok a Szibériába elhurcoltakról

Petőfiért!   Fuksz Szibériában 0A fehéregyházi csata 169. évfordulójának előestéjén tartott sajtótájékoztatót a Magyarok Világszövetsége. Fuksz Sándor, aki július első felében másodmagával Szibériában járt bemutatta azt az orosz levéltári iratot, amely megdönti a magyar „tudományos” világ azon ordas hazugságát, hogy 1849-ben a cári csapatok nem hurcoltak volna magyar szabadságharcosokat hadifogolyként Szibériába. Közöttük volt Petőfi Sándor is. Patrubány Miklós szerint ez a bizonyíték nem maradhat következmények nélkül. A hazug állítást fenntartó és terjesztő „tudósoknak”, „kutatóknak” felelniük kell a magyar nemzet évtizedeken keresztül történt megtévesztéséért.

Bővebben...

Nk-Trianonról - Sok aláíró a KÁRPÁTIA jubileumi koncertjén

NK Trianon   Kárpátia 0Szombaton, július 28-án a KÁRPÁTIA zenekar 15 éves jubileumi és lemezbemutató koncertet tarttott Budapesten. Itt valóban gyűltek a Nemzeti konzultáció Trianonról aláírásai, nem úgy, mint a Koltay Gábor féle Trianon rockesten

 

Bővebben...

1. oldal / 40

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates