Home

Árva Vince atyáról emlékeztek Pilisszántón - Boldog Özséb szentté avatása

Árva Vince 0Ma, Advent második vasárnapján Pilisszántón, a reggel kilenc órai szentmise keretében megemlékeztek Árva Vince atyáról, a magyar alapítású Pálos Rend szerzeteséről, Boldog Özséb, a rend alapítója szentté avatásának posztulátoráról, aki kilenc évvel ezelőtt máig tisztázatlan körülmények között bekövetkezett baleset következtében 2008. december 15-én hunyt el. Ezt követően gyertyát gyújtottak a pilisszántói temetőben az Árva Vince atya emlékét őrző kopjafánál. Sajtószolgálatunk is megemlékezik a mély keresztény hitű, székely anyától és kun apától származó, magyar nemzetét kiemelkedően szolgáló, mostoha sorsú szerzetesről, akit a Magyarok Világszövetsége 2012-ben, posztumusz legnagyobb kitüntetésével, a Magyar Nemzetért Aranyéremmel tüntetett ki. A Pálos Rend az egyiptomi thébai Remete Szent Pálról nyerte nevét.

 

Bővebben...

Szent László-MTA : 2017. december 12-én, kedden 18 órakor - Bottyán Zoltán: 99 éve történt Magyarország fegyverszünetszegő, hadüzenet nélküli megszállása (A Trianon-államok 2018-as centenáriumi ünnepségei elé)

Bottyán 0A Szent László Magyarságtudományi Akadémia 2017/2018. tanévének következő előadása december 12-én, kedden 18 órakor kezdődik az MVSZ Magyarok Háza Bartók-termében (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.).

Az előadás címe: 99 éve történt Magyarország fegyverszünetszegő, hadüzenet nélküli megszállása (A Trianon-államok 2018-as centenáriumi ünnepségei elé)

Bővebben...

Nk-Trianonról - Riadó! - Hamisított ívek kerültek forgalomba

NK Trianon   Tündérkert 0kRiadó! A Trianonról szóló nemzeti konzultációt támogató budapestiek jelezték, hogy olyan angol és magyar nyelvű meghatalmazást kívántak velük aláíratni, amelynek bal felső sarkából hiányzott a Trianonról szóló nemzeti konzultáció itt látható jelképe.

Arra kérjük a Trianonról szóló nemzeti konzultációt aláírásukkal támaogatni kívánó magyar testvéreket, hogy NE ÍRJANAK ALÁ olyan ürlapokat, amelyekről hiányzik a Nemzeti konzultáció Trianonról jelképe (logó).

 

Az ilyen ürlapra adott alírás minden bizonnyal kárba vész!

Bővebben...

Csuprik Etelka második Mozart szonáta hangversenye

Csuprik Etelka 20171215 0December 15-én, délután 5 órakor kerül sor Csuprik Etelka, jeles kárpátaljai zongoraművész második Mozart szonáta estjére a Magyarok Világszövetsége székháza Bartók-termében (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.)

 

Jegyek elővételben az MVSZ Magyarok Háza portáján kaphatók. Belépődíj: 2.000 Ft.

Tekintettel a nagy érdeklődésre, az érdeklődőket elővételre biztatjuk.

  Bővebben...

A "marsiakról" - Salgótarjánban is megnyílt Dr. Pálfi György professzor Tudománytörténeti kiállítása

TTK   Salgótarján 0Salgótarjánban, a Borbély Lajos Szakközépiskolában megnyílt Dr. Pálfi György professzor Tudománytörténeti kiállítása, amelyet a Magyarok IX. Világkongresszusa tett közkinccsé 2016-ban, a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Magyarok Világszövetsége együttműködése eredményeként. A kiállítást Bottyán Zoltán, a Magyarok Világszövetségének elnökhelyettese és Fekete Zsoltné iskolaigazgató nyitotta meg. Az emelkedett lelkületű eseményről tudósított a megyei sajtó és rádió. Alább idézünk Fekete Zsoltné beszédéből.

 

Bővebben...

A Magyarok Világszövetsége Elnökségének ajánlata: az új Európa

mvsz1Ülésezett a Magyarok Világszövetségének Elnöksége. A nyolcvanadik évében járó Szövetség december 5-én, a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Nemzet Oszthatatlanságának Napján korszakos határozatot hozva megtette Európa népei és országai részére a maga ajánlatát egy teljesen új Európára. A Magyarok Világszövetségének Elnöksége egy olyan új államtömörülésre tett javaslatot, amelyben a tagállamok állammodellként a Szent Korona Országát használják.

Bővebben...

December 5-én, az MVSZ Napján: Ünnepi elnökségi ülés és hét könyv bemutatója

MVSZ Nap 20171205 0December 5. a Magyarok Világszövetsége és a Magyar Nemzet Oszthatatlanságának Napja. Ez alkalomból az MVSZ Elnöksége ünnepi ülést tart, amelyre meghívták a Trianon Társaság Elnökségének tagjait is. Az ülésen levonják a Trianonról indított nemzeti konzultáció első hat hetének tanulságait és döntenek a folytatás mikéntjéről. Az Elnökség üzenetet küld a világ magyarságához, és ajánlatot fogalmaz meg egy új Európára, amelynek középpontjába a Szent Korona Országát, mint tökéletes állammodellt helyezi.

Bővebben...

1. oldal / 50


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates