HomeSajtószolgálat2015 sajtóanyagaFelhívás a magyar kormányhoz Beke István megvédésére

Felhívás a magyar kormányhoz Beke István megvédésére

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Szövegközi kép 4A magyar államnak nyíltan ki kell állnia kézdivásárhelyi magyar állampolgáráért, a székely Beke Istvánért, aki magyar konzuli védelmet kért. Értesüléseink szerint  a Beke István-ügy hátterében a Székelyföld tömbmagyar jellegének felszámolására irányuló román politikai szándék áll.

 

A Magyarok Világszövetségének álláspontja szerint eljött az ideje annak, hogy a magyar állam nyíltan kiálljon Beke Istvánért. 

 

A román bíróság újabb 3o nappal meghosszabbította Beke István előzetes letartóztatását anélkül, hogy a vádhatóság hitelt érdemlő bizonyítékokat mutatott volna be annak alátámasztására, hogy a székely hazafi valóban terrorcselekményt készített elő. Ezzel eljött az ideje annak, hogy a budapesti kormány nyíltan kiálljon a Székelyföldön élő, magyar állampolgársággal is rendelkező Beke Istvánért.

 

A Bukarestbe hurcolt székely hazafi családjától szerzett információnk szerint Beke István - élve magyar állampolgári jogával - konzuli védelmet kért Magyarországtól. 

 

Ha ezek után még egyáltalán szüksége van rá, legyen a magyar állam számára egyszerre példa és hivatkozási alap is, az ahogyan Románia 2oo1-ben kiszabadította és nemzeti hőssé avatta azt a moldvai köztársasági Ilarie Ivascu-t, aki a Dnyeszteren túli területeknek Moldvától való elszakadása ellen rajtaütéses támadásokat végrehajtó fegyveres csoportot szervezett és vezetett.

 

Értesüléseink szerint  a Beke István-ügy hátterében a román államnak az a szándéka áll, hogy a közelgő közigazgatási reform keretében a Székelyföldet darabokra szaggassa, vagy egy döntően román többségű régióba sorolja. Az amúgy elfogadhatatlan és számos nemzetközi egyezményt sértő politikai lépésnek a nemzetközi közvélemény előtt való "eladásához" jó ürügy lehet a román állam számára egy valós székelyföldi terrorfenyegetésre való hivatkozás. Az effajta zavarosban való halászás mindenkor kezeügyében állt a román politikának.

 

Mind Romániával, mind azzal az EU-val szemben, amely tárt karokkal várja Moldva csatlakozását, hatásos politikai eszköz lehetne a magyar kormány számára az Ilarie Ivascu-párhuzam felvetése.

 

A magyar állam eredményes fellépése Beke István védelmében több mint elvárható. 

  

               Románia egyik régiósítási terve: 

Székelyföld a sárga román többségű tömbben feloldva

 

 

Korábban írtuk:

Az MVSZ kiáll Beke István és az ő igazságáért tüntető kézdivásárhelyiek mellett  

Tüntessünk a román követségek és a román állami intézmények előtt 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8867/151230

 

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

 

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály) 

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

e-max.it: your social media marketing partner
Free business joomla templates