Sopron: Nemzetépítés a tudás jegyében

TTK   Sopron 0Szeptember 7-én megnyílt Sopronban, a Magtár Galériában a Dr. Pálfi György Tudománytörténeti kiállítás. A megnyitón, amelyről a Sopron tévé is beszámolt Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke mondott rövid ismertetőt. Történik mindez a tudásközpontú nemzetnevelés jegyében.

 

 

Patrubány Miklós elmondta, hogy ennek a kiállításnak a bemutatásával és terjesztésével a Magyarok Világszövetsége kettős célt követ. Egyrészt ezen ismeretek terjesztése hozzájárul egy tudásközpontú nemzetépítéshez. Másrészt az ifjúság hazafias nevelését is szolgálja, hiszen mindannak a bemutatása, amit a történelmi Magyarországon született tudósok és feltalálók az egyetemes emberiségnek adtak, jogos nemzeti büszkeséget szül.

 

A Magyarok Világszövetsége 1996-ban, a Magyarok IV. Világkongresszusa során, Borbély Imre kezdeményezésére helyezte nemzetépítési stratégiájának középpontjába a tudásközpontú építkezést.

 

Ennek tudható be többek között az is, hogy 2000 óta az MVSZ hármas-jelszava így hangzik:

 

Hagyomány – Tudás – Újjászületés.

 

A kiállítást, melynek házigazdája Nagy Sándor festőművész, a Magtár Galéria vezetője, a Trianon Társaság és az MVSZ soproni tagjai szervezték.

Az eseményen jelen volt Tóth András, a Trianon Társaság alelnöke és Pap Gyöngyi, a Trianon Társaság elnökségi tagja.

 

 

A Sopron tévé tudósítása a megnyitóról ide kattintva tekinthető meg.

 

 

 

 

 

Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!

Videó: Molnár V. József Trianonról

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9746/180911

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates