Bottyán Zoltán a Szent László nevét viselő falvak találkozóján a Mátrában

Bottyán Mátrában 0Az idén Mátraszentlászlón találkoztak a Szent László király nevét viselő Kárpát-medencei falvak – összesen 19 – képviselői. A falu közepén Szent László mellszobrot avattak, Sütő Ferenc pécsi szobrászművész alkotását. A községközpontban, Mátraszentimrén Szent László és kora címmel kiállítást nyílt meg, amelynek megnyitó beszédét Bottyán Zoltán, a Magyarok Világszövetségének elnökhelyettese mondta.

 

 

Szentimre, Szentistván és Szentlászló három falu egy község a Mátrában, amelyek mai nevüket 1938-ban, az Eucharisztikus Világkongresszus keretében nyerték el. A falvak lakosságának döntő többsége szlovák nemzetiségű, akik ragaszkodnak Árpád-házi királyainkhoz, a maguk királyainak is tekintve őket, jóllehet ők évszázadokkal korábban uralkodtak semmint a szlovákok, akkor még tótoknak nevezve magukat Magyarország felső vidékére érkeztek volna. Mai nevükkel ezek a falvak egyidősek az ugyanakkor alapított Magyarok Világszövetségével.

 

Bottyán Zoltán, aki egyben a Szent László Magyarságtudományi Akadémia ügyvezető elnöke részletesen ismertette a Nemzeti konzultációt Trianonról is, amit a jelenlevők nagy érdeklődéssel, és az indítványok lelkes aláírásával fogadtak.

 

                  Bottyán Zoltán és a Szent László szobor alkotója, Sütő Ferenc

          Szent László király a nevét viselő falvak polgármestereinek körében

 

 

Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!

Videó: Molnár V. József Trianonról

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9684/180710

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates