Patrubány Miklós a Trianon Társaság tiszteletbeli elnöke - Közgyűlést tartottak

Trianon Társaság   Patrubány tiszteletbeli elnök 0Május 12-én zajlott Budapesten a Trianon Társaság közgyűlése, amely tiszteletbeli elnököt választott, új alapszabályt és fontos határozatokat fogadott el a Nemzeti konzultáció Trianonról további szélesítéséről.

 

A Trianon Társaság közgyűlése tiszteletbeli elnököt választott az alapszabályban eddig is létező, de mostanáig betöltetlen tisztségre. Az elnökség egyhangú javaslatát Drábik János elnök terjesztette a közgyűlés elé, amely a Magyarok Világszövetségének elnökét, Patrubány Miklóst választotta a Trianon Társaság tiszteletbeli elnökévé. Patrubány Miklós megköszönve a bizalmat jelezte, hogy e tisztségét a Magyarok Világszövetsége és a Trianon Társaság kapcsolatának elmélyítésére, a Nemzet konzultáció Trianonról sikerre vitelére szeretné fordítani.

 

A Nemzeti konzultáció Trianonról sikerre vitele egyébként bekerült a közgyűlés által elfogadott új alapszabály célkitűzései közé, ekként: ”Az egyesület célja: küzdelem a Magyarországot 1920. június 4-én, a trianoni békediktátum által ért igazságtalanság ellen, a trianoni béke fölülvizsgálata a Nemzeti konzultáció Trianonról sikerre vitele révén...”

 

A Trianon Társaság közgyűlése – összhangban az MVSZ Küldöttgyűlésének két héttel korábbi határozatával – döntött arról, hogy átmenetileg felfüggeszti az angol nyelvű meghatalmazások gyűjtését, annak érdekében, hogy az aláírásgyűjtés felgyorsulhasson. Ezt mindaddig fenntartják, amíg a magyar kormányt felszólító petícióra össze nem gyűl legalább ötszázezer aláírás. Ez a határozat nem tiltó jellegű. Tehát, aki ezután is gyűjteni kívánja az angol nyelvű meghatalmazásokat, az megteheti, ám azok gyűjtése nem kötelező.

 

Az egyesület elnökségének egyik, megüresedett tisztségét is betöltötte a közgyűlés, megválasztva a soproni tagozat fő szervezőjét, Pap Gyöngyit ez elnökség tagjává. A tisztség azáltal üresedett meg, hogy a Trianon Társaság elnöksége előzetes figyelmeztetés után, még januárban, egyhangú szavazattal kizárta az egyesület tagjainak sorából Szigeti Sándort, külön utas aláírásgyűjtése miatt.

 

A közgyűlés idején Rápolti Csilla, a dombóvári tagozat leköszönő elnöke 270 saját maga által gyűjtött aláírást, és 240 angol nyelvű meghatalmazást adott le.

 

A Trianon Társaság közgyűlése felszólította az egyesület tagjait, hogy a következő három hónap alatt ki-ki gyűjtsön kétszáz aláírást.

A közgyűlés ugyanakkor felhívással fordult minden magyar emberhez, akinek fáj Trianon, hogy gyűjtsön legalább tíz aláírást.

 

 

Patrubány Miklós Trianon 96. évfordulóján Versailles-ban, a Szent Lajos székesegyház előtt:

Trianon meghaladása a Szent Korona Országának helyreállításával együtt történhet meg.

(képünk illusztráció)

Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!

Videó: Molnár V. József Trianonról

MVSZ Sajtószolgálat

9602/180513

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates