Rácz Sándorra emlékezünk

Rácz Sándor ötéve 0nÖt évvel ezelőtt hunyt el Rácz Sándor, az 1956-os Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke. Rácz Sándort 2003. augusztus 18-án, a Magyarok Világszövetsége alapításának 65. évfordulóján választották meg a világ legnagyobb magyar szervezetének tiszteletbeli elnökévé, és ezt a tisztségét haláláig betöltötte. Ez alatt a tíz év alatt teljesedett ki politikai pályája, és vált a második világháború utáni korszak legjelentősebb magyar politikusává, államférfijává. Az alapításának 80. évfordulójához közeledő Magyarok Világszövetségének Elnöksége várhatóan kezdeményezi Rácz Sándor örökös tiszteletbeli elnökké történő megválasztását gróf Teleki Pál miniszterelnök, báró Perényi Zsigmond koronaőr és gróf Wass Albert írófejedelem mellé.

 

 

Az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetségének hivatalos lapja, a Lámpás, szép megemlékezést tett közzé Rácz Sándorról, a szövetség alelnökének, Csigás Zoltánnak tollából.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9569/180412

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates