"MAGYARORSZÁG A DICSŐSÉG FÖLDJE" - Jordániai felmagasztalásunk

Jordánia   Magyarország 0Négy nappal ezelőtt töltötték a youtube-ra fel azt a felvételt amelyen egy jordániai keresztény templomban magas rangú egyházi és közjogi méltóságok jelenlétében két szólista, zenekar és kórus kíséretével magyarul elénekel egy Magyarországot felmagasztaló dalt. „Magyarország a dicsőség földje, Magyarország a nemzetek kincse, Magyarország a földi Mennyország…”– hangzik már az első ütemekben, a záró szakasz pedig szól: „A föld szabadságáért sok csatát vívtak, Isten védje a magyart az ellenségektől.”

Sajtószolgálatunk értesülései szerint a dalt előadó Szerelem Kútja Kórus tavaly Magyarországra látogatott, és Budapesten fellépett a Mátyás templomban. Tartózkodásuk alatt Magyarország és a magyar nép elbűvölte a kórus tagjait. Így születhetett ez a Magyarországot magasztaló dal. Sem a szöveg szerzője – Nader Awaad –, sem az énekesek – Tomah Jbarah és felesége – nem tudnak magyarul.

 

Persze, fakadhat ez a dal ennél elemibb, a történelem hajszálerein továbbított lélek-impulzusokból is, hiszen Jordániában magyar őseleink hasonlóan mély lenyomatot hagytak, mint Szíriában. A jordániai emberek máig emlékeznek az ottani magyar ősmúltra. Olvasóink már tudják, hogy a szíriai földrajzi nevek is sokat mondanak: Árpád, Emese, Csaba, Gúta, Bányász, stb.

 

Az előadásra Áder János köztársasági elnök jelenlétében került sor, aki 2017 novemberében a Tudomány Világfóruma (World Science Forum) idején, amelynek egyik védnöke volt, Jordániába látogatott. A Tudomány Világfórumát a Magyar Tudományos Akadémia 1999-ben kezdeményezte, az UNESCO által a tudományról szervezett világkonferencián, melyet Budapesten tartottak. Tavaly Jordániában a 8. ülésére került sor.

 

A dal ide kattintva hallgatható-tekinthető meg.

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9519/180228

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates