Esterházy-Palóczy emléktábla Bodollóban – Mihályi Molnár László felhívása

Esterházy Palóczy 0Felvidéki magyarok Palóczy-Esterházy emléktáblát állítanak március 13-án Bodollóban. A költségek fedezésére gyűjtést kezdeményeznek. Alább olvasható Mihályi Molnár László felhívása.

 

Kedves Barátaim!

Esterházy János emberi és politikai helytállásának nagyszerűségét nem szükséges ismételni, mert nemzetünk egyik legkiválóbb személyisége, ezért emlékének megörökítése  kötelességünk. Annak idején Kassa térségének képviselője volt, és Szepsiben is (akkor még volt Szepsi járás) gyakran megfordult. Az Egyesült Magyar Párt járási elnöke Palóczy Elek saját házában fogadta Bodollóban, amiért már másnap a csehszlovák rendőrség zaklatásának volt kitéve, és a háború után 6 év börtönbüntetésre és vagyonelkobzásra  ítélték.

 

Szabadulása után kölcsönt vett fel, hogy saját házát saját magának és családjának visszaszerezhesse. Jelenleg lánya és unokái laknak benne. Itt avathatjuk fel a mellékletben látható emléktáblát március 13-án 14.00 órai kezdettel. (az Ikrényi család háza néven ismerik most). Az avató ünnepségre a fatimai engesztelő imatalálkozó előtt kerül sor, ahol majd érte és népünk lelki megújulásáért is fogunk könyörögni. 

A tábla költségeit magam vállaltam azzal, hogy az avatásig talán akad annyi magyar lelkületű támogató, hogy ezzel kiegyenlíthető legyen a kiadás, az esetleges többletből pedig később az arcképeiket vagy domborművüket is oda tehetjük. 

 

Az összeg fele már megvan 10 eurós  (és egy 50 eurós) adományokból. Aki támogatni tud, az jelezheti, és a befizetésre módot találhatunk. Befizethető a Bódva Egyesület számlájára is (a mellékletben az adatai), amely szintén támogatója az emléktáblának.

 

Közölhető, hogy a támogató neve lehet-e nyilvános vagy névtelenül kíván adakozni. 

 

Tisztelettel:

Mihályi Molnár László

Szepsi, Béke tér 17.

(04501 Moldava nad Bodvou, Nám. mieru 17.  

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9515/180226

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates