Petőfiért! – Fuksz Sándor gútai előadása Petőfi szibériai életéről

Petöfiért   Gúta 0A Magyar Kultúra Napját követően, január 23-án tartott előadást Petőfi Sándor szibériai életéről Felvidéken, Gútán a helyi Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában Fuksz Sándor, az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának koordinátora. Házigazda Balázs Zoltán, magyar-zene szakos tanár volt.

 

 

 

"Ötven évvel ezelőtt ültem hasonló padokban Nagykaposon, mint ma Ti. Nem tudtam semmit Wass Albertről, Márai Sándorról, mert az akkori rendszer ellenségként kezelte őket. Milyen szerencsések vagytok velem együtt , hogy élvezhetitek írásaikat. És milyen érthetetlen, hogy még mindig nem tanultok Petőfi Sándor életének utolsó éveiről, szibériai életszakaszáról, ottani írásairól és leszármazottairól. Remélem, hogy hamarosan ezeket is megismerhetitek"  – mondta nagy érdeklődéssel követett előadásában Fuksz Sándor.

 

 

Korábban írtuk:

Petőfiért! - Könyvbemutató Mátészalkán 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9484/180208

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates