Nk-Trianonról - Gábor Ferenc: Fiatalok - Budapesti reflexiók 3.

NK Trianon   Gábor Ferenc 1 0Gábor Ferenc a Magyarok Világszövetségének erdélyi küldötte, aki négy kötetben dolgozta fel a Fekete-Körös völgyi magyarság ellen a XX. században elkövetett magyarirtást.  A héten Budapesten gyűjtötte az aláírásokat a Trianonról szóló nemzeti konzultáció keretében. Benyomásait rövid reflexiókból álló írásokkal, sorozatban tesszük közzé. Gábor Ferenc tizenöt évig dolgozott az Erdélyi-szigethegység uránbányáiban vájárként. A korai nyugdíjazása óta írja könyveit, publicisztikáját.

 

Budapesti reflexiók 3.

Fiatalok

Négy röhögcsélő, viccelődő fiatal áll elénk. Úgy húsz év körüliek lehetnek. Helykeresők, vagy már meg is találták helyüket a világban?! Megpróbálnak pimaszkodni, korukból adódóan félvállról kezelni a számukra semmi komolyságot nem érdemlő ügyet és a velük szemben álló két felnőttet. Mi az, hogy Trianon? Hol van az? Mi bajunk van vele? Hallották, hogy akik Trianonnal foglalkoznak, azok fasiszták! Így, egy az egyben! Röhögcsélve! Minden megnyilvánulásuk, mozdulatuk a kort, a világot tükrözi, melyben élünk.   

Nyugodtan kezdünk. Háború, emberéletek, megcsúfolása a magyarnak, a nemzetnek. Szétszakítottság, magyarellenes vérengzések, atrocitások. Hirtelen megnyugodnak. Hány osztályt végeztetek? Melyik iskolában? Kik voltak a tanáraitok? Elkezdenek komolyodni. Kettő megszeppenve hátrál egy reklámtábla mögé, és a továbbiakban onnan leskelődnek, vajon mit tesznek a társaik? Azok állnak és hallgatnak. Néha megpisszennek: nekik nem ezt mondták, nekik nem így tanították! – Látjátok, mi a magyarokért, az igazságért gyűjtünk aláírást, nem pedig mások ellen. Akik nektek azt mondták, mi fasiszták vagyunk, ők maguk azok, hiszen magyarellenesek, magyargyűlölők! Nagyokat nyelnek, hallgatnak…

Pár perc után levegőhöz jutnak, és mit ad Isten, egyikük kéri a tollat, hogy aláírjon. Meg is teszi! A másik nem meri követni. Mint mondja, fél! Kitől, mitől, nem kérdezzük. Az elslisszolt kettő még mindig a reklámtábla mögül figyeli a történéseket. Kezet fogunk, elmennek, valahogy másként, mint ahogyan jöttek…

Nagymama jön, mellette felkötött karú unokája, szép fehérbőrű, kékszemű gyerek. Míg a nagymamája ír, kérdezem, hallott-e Trianonról? Mondja, igen, hogyne. Tudja, hogy ott darabolták fel Magyarországot és a nemzetet. Nem csak a szemem, de a szívem is betelik a gyerek szépségével. Ő is alá fogja írni a gyűjtőívet, mondja. Kérdezem, hány éves? Mondja, tizennégy. Sajnos nem lehet, csak tizennyolcon felül. Sajnálom, arcára van írva csalódottsága. Ígérem, ajándékkönyveket küldök neki. Megérdemli, aki ilyen fiatal létére tud, és már mer magyarnak lenni. Ahogy elmennek, elgondolkodom. Vajon nem kellett volna az előző négynek is könyvet, könyveket adni? Lehet, kivernék a kezükből tanítóik, mert a mi fájdalmunk, a mi szenvedésünk fasiszta, antiszemita, cigányellenes.

Gábor Ferenc Tárkány  

Korábban írtuk:

Nk-Trianonról - Gábor Ferenc: Megszakadt párbeszéd a Párbeszéddel - Budapesti reflexiók 1.

Nk-Trianonról - Gábor Ferenc: Pártkatonák, jól fizetett zsoldosok - Budapesti reflexiók 2.

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9410/171114

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates