Nk-Trianonról - Gábor Ferenc: Pártkatonák, jól fizetett zsoldosok - Budapesti reflexiók 2.

NK Trianon   Gábor Ferenc 1 0Gábor Ferenc a Magyarok Világszövetségének erdélyi küldötte, aki négy kötetben dolgozta fel a Fekete-Körös völgyi magyarság ellen a XX. században elkövetett magyarirtást.  A héten Budapesten gyűjtötte az aláírásokat a Trianonról szóló nemzeti konzultáció keretében. Benyomásait rövid reflexiókból álló írásokkal, sorozatban tesszük közzé. Gábor Ferenc tizenöt évig dolgozott az Erdélyi-szigethegység uránbányáiban vájárként. A korai nyugdíjazása óta írja könyveit, publicisztikáját.

 

Budapesti reflexiók 2.

Pártkatonák, jól fizetett zsoldosok

Hogy jól mentek a dolgaink, szaporodtak az aláírt, kitöltött ívek, nem is nagyon volt időnk másra figyelni, mint igazgatni az aláírókat, beszélgetni az érdeklődőkkel. Ám egy adott pillanatban azt vettük észre, a közelünkben megjelentek a FIDESZ aktivistái is. Szórólapoztak, sorosoztak százzal, amúgy nyeglén, jókedvűen néztek, tekintgettek felénk. Nyilván tele zsebbel, kasszával, puha paplanokban, meleg lakásokban töltve az éjszakát, lehettek önhittek, fennhéjázóak. Nagyvonalúan osztogathatták szórólapjaikat, kegyesen mosolyogva ránk, a világra, a jövő-menőkre. Ami egy aláíró, annyit sem küldtek hozzánk, a „nemzetiek”!

Mit ad Isten, a helyszínen mindjárt utánuk termett a DK. Szagot fogtak azok is, bizonyára hallották, hogy lám, milyen jól megy a fagyoskodó pénzteleneknek! Persze, hogy a Párbeszéd mellé telepedtek. Látszott, hogy nagy az egyetértés, megtalálták egymást!

Valaki hoz ívet tőlük: Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik szavazatuk következményeit? És voltak aláíróik, jól táplált budapesti barna bőrűek, közel-keleti kinézetűek, ám nem arabok. Ősz, bizonyára múltbeli párt-nomenklatúristák, jólöltözött budapesti nyugdíjasak. Na, meg az összeszorított szemöldökű, -szájú, ellenséget kereső proletárok. Szúrós tekintetükkel készen az utolsó harcra, övéik, mármint mi ellenünk!

Egy bátrabb odajött hozzánk és kérdezett Trianonról. Ám szinte választ sem várva, áttért a „megosztó szavazásra”, nekem szegezve a kérdést, hogy helyesnek tartom-e, hogy „ha nem Magyarországon fizetjük, mi erdélyiek az adókat, illetékeket, mégis szavazhatunk Magyarország jövőjéről?”   Persze, hogy elmondtam neki, helyesnek tartom, hiszen ugyanahhoz a nemzethez tartozunk. Valójában a nemzet jövőjéről szavazunk, annál is inkább, hogy a mindenkori nemzet több mint az állam, az ország, aminek határait már annyiszor tologatták és tologathatják még idegen hatalmak, hogy sokkal ildomosabb egy és oszthatatlan nemzetről gondolkodni, beszélni. Baj volt az érvelésemmel, nagyot legyintett és megfordult, hogy elmegy, de még visszanézett. Én már megettem a kenyerem legjavát mondta –, teszek az egészre! Kár volt a megevett kenyérért! – szóltam neki vissza. Már csak a szemével nem kegyelmezett (már megette kenyere javát), még egy nagyobbat legyintett, de gyengére, erőtlenre sikeredett az is, és ment a dolgára.  

Gábor Ferenc Tárkány  

Korábban írtuk: Nk-Trianonról - Gábor Ferenc: Megszakadt párbeszéd a Párbeszéddel - Budapesti reflexiók 1.

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9409b/171113

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates