Katalónia a függetlenség útján

 Miközben az elcsatolt területeken élő magyaroknak 97 évvel Trianon után még kulturális autonómiára sem futja, Európa kisebbségben élő népei sorra alakítanak független államokat. Előbb a szlovének, akik mindössze 2 millióan vannak, ezt követően a horvátok 4 millióan, a szlovákok 4 millióan, a macedónok 2 millióan, a montenegróiak hatszázezren, a koszovói albánok 2 millióan, és lehet, hogy most a katalánok következnek. Tegnap Barcelonában egymillióan tüntettek a függetlenségért.

 

 

Madrid egyre keményebb fenyegetőzése ellenére a katalán parlament 2017. szeptember 6-án tartott ülésén október elsejére kitűzte a függetlenségi népszavazást és elfogadta az arra vonatkozó törvényt. A madridi alkotmánybíróság soron kívül tárgyalta az ügyet, és sietve alkotmányellenesnek minősítve azt, „hatályon kívül helyezte” a katalán parlament által elfogadott törvényt. A spanyol kormány fenyegetőzik. Az ügyészség bűnvádi eljárást indított a katalán parlament elnöke ellen, mert nem akadályozta meg a függetlenségi törvény tárgysorozatba vételét…

A katalánok pedig folytatják függetlenségi menetelésüket. Tegnap Barcelonában több mint egymillióan vonultak az utcára…

A Székely Nemzetgyűlés 2006-ban megtartott ditrói ülésén döntött arról, hogy amennyiben a bukaresti parlament záros határidőn belül nem hozza meg a Székelyföld területi autonómiájáról szóló törvényt, a székely nép az önrendelkezés útjára lép. Ezt követően azonban tisztújítás következett be a Székely Nemzeti Tanácsban (SZNT), és az SZNT „megfeledkezett” a ditrói nemzetgyűlés határozatáról.

Mi lesz veled, Székelyföld?

 

A katalánok most a független államiság útjára léptek. Igaz, ők 7 és fél millióan vannak, míg a székelyek csupán 750 ezren. És az is igaz, hogy a katalánoknak nincs mire várniuk, hiszen nincs „anyaországuk”…!

                                      A szervezők szerint több mint egymillióan voltak

                               Szavazzunk Igen-nel! A jövőnkről mi döntünk! ...

                        és hasonló, szabadságot, függetlenséget követelő feliratok

Képek forrása:BBC, AFP

 

MVSZ Sajtószolgálat

9324/170912

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates