HomeKatalónia a függetlenség útján

Katalónia a függetlenség útján

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

 Miközben az elcsatolt területeken élő magyaroknak 97 évvel Trianon után még kulturális autonómiára sem futja, Európa kisebbségben élő népei sorra alakítanak független államokat. Előbb a szlovének, akik mindössze 2 millióan vannak, ezt követően a horvátok 4 millióan, a szlovákok 4 millióan, a macedónok 2 millióan, a montenegróiak hatszázezren, a koszovói albánok 2 millióan, és lehet, hogy most a katalánok következnek. Tegnap Barcelonában egymillióan tüntettek a függetlenségért.

 

 

Madrid egyre keményebb fenyegetőzése ellenére a katalán parlament 2017. szeptember 6-án tartott ülésén október elsejére kitűzte a függetlenségi népszavazást és elfogadta az arra vonatkozó törvényt. A madridi alkotmánybíróság soron kívül tárgyalta az ügyet, és sietve alkotmányellenesnek minősítve azt, „hatályon kívül helyezte” a katalán parlament által elfogadott törvényt. A spanyol kormány fenyegetőzik. Az ügyészség bűnvádi eljárást indított a katalán parlament elnöke ellen, mert nem akadályozta meg a függetlenségi törvény tárgysorozatba vételét…

A katalánok pedig folytatják függetlenségi menetelésüket. Tegnap Barcelonában több mint egymillióan vonultak az utcára…

A Székely Nemzetgyűlés 2006-ban megtartott ditrói ülésén döntött arról, hogy amennyiben a bukaresti parlament záros határidőn belül nem hozza meg a Székelyföld területi autonómiájáról szóló törvényt, a székely nép az önrendelkezés útjára lép. Ezt követően azonban tisztújítás következett be a Székely Nemzeti Tanácsban (SZNT), és az SZNT „megfeledkezett” a ditrói nemzetgyűlés határozatáról.

Mi lesz veled, Székelyföld?

 

A katalánok most a független államiság útjára léptek. Igaz, ők 7 és fél millióan vannak, míg a székelyek csupán 750 ezren. És az is igaz, hogy a katalánoknak nincs mire várniuk, hiszen nincs „anyaországuk”…!

                                      A szervezők szerint több mint egymillióan voltak

                               Szavazzunk Igen-nel! A jövőnkről mi döntünk! ...

                        és hasonló, szabadságot, függetlenséget követelő feliratok

Képek forrása:BBC, AFP

 

MVSZ Sajtószolgálat

9324/170912

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

e-max.it: your social media marketing partner


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates