v. Hompoth Zoltán - Egy álom teljesült

Vecsés   Álmunk teljesült 0 Amint arról Szent István-napján hírt adtunk, Vecsésen történelmünk újabb négy nagy alakjának szobrával gyarapodott a trianoni székelykapu körül kialakított történelmi emlékhely. Visszatérünk az eseményre v. Hompoth Zoltán, az emlékhelyet kialakító Orbán Balázs Erdélyi Kör elnöke ott elhangzott beszédével, amelyet elsőként a Nemzeti Hírhálón közölt.

 

 

Egy álom teljesült

Tisztelt ünneplő közönség!

Tisztelt ünneplő közönség!

Kérem énekeljük el a magyar és székely himnuszt.

Az Orbán Balázs Erdélyi Kör nevében tisztelettel köszöntöm Patrubány Miklóst a Magyarok Világszövetségének elnökét, dr. Szűcs Lajos Országgyűlési képviselőt, Szlahó Csaba Vecsés város polgármesterét, Tábori Ferenc alpolgármester urat, Mohainé Jakab Anikó Vecsés város jegyzőjét, a pártok képviselőit, a történelmi egyházak papjait és mindazokat, akik eljöttek ide és résztvevői lesznek Mátyás király, II. Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos és gr. Széchenyi István mellszobrai felavatásának.

A 2004. december 5-i népszavazás, amit a Magyarok Világszövetsége kezdeményezett, döbbentett rá arra, hogy Vecsés város lakosságával meg kell ismertetnünk a Trianoni békediktátum szomorú valóságát. Gyűjtést kezdeményeztünk az itt látható székely kapura, amelyben az 1000 éves történelmi királyság szétszaggatott területei láthatók, melyek láncokkal vannak összefogva. Az avatásra 2005. június 4-én került sor az Erzsébet téri katolikus templom területén. Majd 2007. június 4-én sikerült áthelyezni jelenlegi helyére.

Az Orbán Balázs Erdélyi Körben ekkor született meg a döntés, hogy kihasználva a terület adta lehetőséget, történelmi nagy királyainknak és nemzeti nagyjainknak tíz mellszobrot állítsunk.

Örömmel jelentem, hogy ezen vállalásának az Orbán Balázs Erdélyi Kör a mai napon eleget tett. Itt és most szeretném megköszönni mindazoknak, vecsésieknek és nem vecsésieknek, Vecsés Város Önkormányzatának, a Magyarok Világszövetségének, hogy adományaikkal segítették munkánkat, és a város gazdagodott egy szép történelmi emlékparkkal.

Külön köszönet illeti meg Tábori Ferenc alpolgármester urat, aki mindenben segítette munkánkat, illetve Márkus Ferenc vecsési vállalkozót, aki hét szobrot fél áron és a Megmaradás Emlékművet társadalmi munkával készítette el, sőt az elmúlt évben fel is újította.

v. Hompoth Zoltán
az Orbán Balázs Erdélyi Kör elnöke

 


Álmunk teljesült: a négy új szobor állításával a Megmaradás Emlékpark kiteljesedett.

Köszönet mindazoknak, akik adakozásukkal megvalósításához hozzájárultak.

ORBÁN BALÁZS ERDÉLYI KÖR
v. Hompoth Zoltán elnök

MVSZ Sajtószolgálat

9316/170903

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates