És jön az igazság...: Drábik János Csoóri Sándor szabadkőműves bosszújáról

 Két vendégelőadóval zajlott Patrubány Miklós májusi nemzetpolitikai előadása. Társai Drábik János, a Trianon Társaság újonnan megválasztott elnöke, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke és Bottyán Zoltán, az MVSZ elnökhelyettese voltak. Az előadások végén – amelyekre még visszatérünk – Drábik János sokakat megdöbbentő kijelentést tett: Csoóri Sándor, a Magyarok Világszövetségének korábbi elnöke magas rangű szabadkőműves volt...

 

Egy hallgató feltette a kérdést: Mért van az, hogy a rádióban és a televízióban a Magyarok Világszövetségéről nem hallunk?

A kérdésre előbb Patrubány Miklós, majd Bottyán Zoltán is válaszolt, ám némileg meglepően, Drábik János is mikrofont kért.

 

A közismert újságíró és író elmesélte, hogy még abban az időben, amikor a Szabad Európa Rádió munkatársa volt, és Washingtonban magyar ügyekért is lobbizott, Brazíliában, Curitibában felkereste a Szabad Európa Rádió Magyar Osztályának első igazgatóját, gróf Dessewffy Gyulát – akinek az 1849-es aradi vértanú, Dessewffy Arisztid felmenője volt – és vele hosszú interjú sorozatot készített. Dessewffy Gyula, aki a második világháborúban Franciaországnak kémkedett, és 1947-ben a budapesti francia nagykövetség egy hordóban csempészte ki az országból, szabadkőműves volt. Párizsban olyan szabadkőműves páholyban ténykedett, amelyben olyan kaliberű politikusokkal volt együtt, mint Robert Schuman, az EU atyja, Winston Churchill brit miniszterelnök és Konrad Adenauer német kancellár.

Az igazgató elmesélte, hogy a rendszerváltás idején Csoóri Sándor ellátogatott Brazíliába, és felkereste őt. „Találkoztak egy szállodában, és leadták a szabadkőműves jelzéseket – (majd) mint régi-régi testvérek ölelték meg egymást” – idézte fel a történteket Drábik János.

Az általa elmondottakat megerősítve, Drábik János leszögezte: Én Dessewffy Gyulától tudom, hogy Csoóri Sándor magas szintű szabadkőműves volt!”

Folytatva gondolatmenetét, így szólt Csoóri Sándorhoz fűződő viszonyáról: „Egy nagy magyar író volt. Én nagyon szerettem őt, amíg nem tudtam meg, hogy milyen silány ember…”

 

Végül így összegezte a hallgatói kérdésre adott válaszát: Az, hogy a Magyarok Világszövetsége ilyen helyzetbe került, abban többek között a nagy magyar szabadkőműves, Csoóri Sándor bosszúja is benne van.

Drábik János hozzászólása ide kattintva indítható felvétel 2:19:00 percénél kezdődik.

Patrubány Miklós és társai tegnapi, korszakos jelentőségű nemzetpolitikai előadására még visszatérünk.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9254/170516

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates