HomeSajtószolgálat2016 sajtóanyagaRácz Sándor válasza az antiszemitázóknak

Rácz Sándor válasza az antiszemitázóknak

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Rácz Sándor 1956-os kiállításának megnyitója előtt egy magyarországi zsidó szervezet durva, valótlanságokat és a szólásszabadságot korlátozó, antiszemitát kiáltó támadást intézett ellene a kiállítás Mindszenty-képének felirata miatt. Erre, és hasonló, alaptalan vádakra Rácz Sándor még életében válaszolt. Alább ismételten közzétesszük 2008-ban írott levelét, amelyet a Népszabadság is megjelentetett. Ajánljuk a mostani vádaskodók figyelmébe is, és elvárjuk, hogy honlapjukra (http://www.tev.hu) kitegyék.

 

Rácz Sándor, akit 1956. november 16-án, 23 évesen a Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnökévé választottak, aki Kádár János cselszövésével történt letartóztatásáig és életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltetéséig, gyakorlatilag Magyarországnak a forradalom által megválasztott vezetője volt, ötven évvel később, az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 50. évfordulója tiszteletére 2006-ban egy emlék-kiállítást szervezett. A kiállításon ’56-os hősök, vértanúk szerepeltek, mindenkinek fényképe alatt egy  Rácz Sándor által megszövegezett képaláírás szerepelt.  Mindszenty Józseffényképe alá ezt írta Rácz Sándor:„Ő mentette a zsidókat, és mentette volna a magyarokat is, ha a zsidók hagyják.”

 
A kiállítást két év alatt számos helyszínen ezrek tekintették meg, mígnem 2008 októberében, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba látogató turisták egyike felháborodott olvasói levelet küldött a Népszabadságnak, nyílt antiszemitizmusnak címkézve a Mindszenty-kép alatti szöveget. Rácz Sándor másnap válaszolt:

Sóskuti Tamásné

Budapest

Az a kor, melyben Mindszenty hercegprímás és én éltünk, fájdalmas, mély nyomokat hagyott az életünkben.

Ezeket a fájdalmakat polemizált újságcikkekkel nem lehet kezelni.

Az ártatlan felirat a kép alatt az általam ismert igazságot tartalmazza.

De akik emiatt rögtön antiszemitizmust kiáltanak, azoknak az irányultságával van baj.

Kérem, vegye elő a korabeli újságokat, és olvasás közben tegye fel a kérdéseket!

Ki volt az ország akkori vezetője (1948 Karácsonya)?

Ki adta ki a letartóztatási parancsot?

Ki vitette a magyarországi hercegprímást az Andrássy út 60-ba?

Kik és milyen módszerekkel vallatták?

Ha a kérdésekre pontos és igaz választ kap, akkor meg fogja érteni a kép alatti írást.

„Ő mentette a zsidókat, és mentette volna a magyarokat is, ha a zsidók hagyják.”

                                               Rácz Sándor

                   a Nagy-budapesti Központi Munkástanács elnöke,

                      akit életfogytiglani börtönre ítéltek 1958-ban,

               ma a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke is

Emlékeztető melléklet:

1944-ben Mindszenty folyamatosan igyekezett menteni a zsidókat a nácik elől. Sokukat a saját házában rejtett el.”( John W. Mc Cormack szenátor beszéde az amerikai Kongresszusban. The Hungarian Observer 1954. február-március)

 

         A felszabadulásnak hazudott szovjet megszállást követően, 1948. december 26-án, Karácsony másnapján letartóztatták Mindszenty József bíboros hercegprímást.  Ekkor a szovjetek által megszállt Magyarország vezetői:Rákosi Mátyás, Gerő Ernő, Farkas Mihály, Péter Gábor, valamennyien zsidó származásúak.

        

Mindszenty hercegprímást az ÁVH börtönéből az 1956-os Magyar Forradalom szabadítja ki, melynek eltiprói élete végéig tartó száműzetésbe kényszerítik.

 

 

Rácz Sándor 1956-os emlékkiállítása minden nap 10-18 óra között megtekinthető az MVSZ Magyarok Házának Bethlen Gábor kerengőjében – 1052 Budapest, Semmelweis u. -3.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9015/161013

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás

 

e-max.it: your social media marketing partner


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates