Elhunyt Györffy Rózsa színész, író, az MVSZ volt tisztségviselője

http://marvin.bline.hu/product_tnimages_6/1424/TN6_0439000516950G.JPG2015. november 10-én elhunyt Györffy Rózsa színész, író, az MVSZ volt tisztségviselője. Temetéséről később intézkednek.

 

1923-ban született a Brassó közeli Köpecen. Alapképzettsége színész, de 1988 után az Új magyar legendárium című kötetével mint író is közismertté vált, amelyet az év könyvének nyilvánították, és amelyből 1988-ban 25 ezer példányt adtak el.

 

Következő műve 1994-ben jelenik meg Magyar körtánc címmel, Kiss Dénes előszavával, s amely önéletírása.

 

2006-ban Orbán Balázs életrajzát írja meg, majd versbe szedve dolgozza fel, a székely balladák stílusában a legendárium hőseinek történetét, Szent István, Szent Imre, Szent Erzsébet, Szent Margit, Szent László, Szent Gellért…

 

 

A Budapesti Kamaraszínház Közművelődési Pódiumának tagja, járja az iskolákat, székelyföldi körúton is előadásokat tart.

 

Annak a csíkbánfalvi dr. Molnár Károly vezérőrnagy özvegye, aki 107 évet élt, és aki magáról ezt mondta: az utolsó magyar király utolsó katonája volt.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8811/b151114

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates