MTF-9 bemutató január 19-én - Grandpierre Kolozsvári Endre monográfia

MTF-9 bemutató január 19-én - Grandpierre Kolozsvári Endre monográfia

2011. január 18.

Holnap, január 19-én, 17 órakor kerül sor a Magyarságtudományi Füzetek 10. számának a bemutatójára a Magyarok Világszövetségének székházában. Az MTF-10 egy Kolozsvári Grandpierre Endre-monográfia, amelyet fia, Grandpierre Atilla állított össze, és írt hozzá bevezető tanulmányt. Az est házigazdája dr. Medvigy Endre, a Szent László Magyarságtudományi Akadémia vezetője. Köszöntőt mond Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, a sorozat főszerkesztője. A könyv a helyszínen megvásárolható. Az eseményt élőben közvetíti a Magyarok Világszövetségének honlapja. www.mvsz.hu Bővebben...

Magyarságtudományok oktatásáról bővebben

Magyarságtudományok oktatásáról bővebben

2011. december 28.

Amint arról korábban hírt adtunk, a Magyarságtudományi Füzetek eddig megjelent számainak anyagából januárban oktatási program indul a Szent László Magyarságtudományi Akadémia keretében A magyarságtudomány alapjai címmel.

Bővebben...

De profundis - Ünnepi üzenet mélységből

De profundis - Ünnepi üzenet mélységből

2011. december 27.

November 17-én, csütörtökön este Székesfehérváron történt: az áldozat, egy tizennyolcadik életévét két nappal korábban betöltött fiatalember hazafelé tartott, amikor két cigány megállította. Előbb az időt kérdezték tőle, majd pénzt kértek. Amikor a fiú nem reagált, úgy megütötték, hogy négy foga gyökerestől kitört, és felszakadt fogínytartó csontja is. Az áldozat apja még aznap nyilvánosságra hozta a szörnyűséget a világhálón.

A minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet elnöke két nappal később, Szent Erzsébet napján, esti böngészés közben talált rá az elképesztő székesfehérvári történetre a világhálón. Ekkor már tudvalevő volt, hogy legkevesebb hatszázezer forintba kerül majd a kivert fogak pótlása, és a kétségbeesett család nem tudja honnan előteremteni az erejét meghaladó összeget.

Az elnök még aznap a szervezet egy svájci tisztségviselőjén keresztül egy ugyancsak Svájcban élő fogorvoshoz fordult, aki maga is tagja a szervezetnek, és aki arról nevezetes, hogy világraszóló gyógyítói képességeit rászoruló magyaroknak ingyenesen bocsátja rendelkezésére. Dr. Prezmecky László, a gyógyító még aznap visszajelzett: ha a család elfogadja, kész ingyenesen megműteni az áldozatot.

Már csak az áldozatot kellett felkutatni, mert a híradások névtelenül említették őt. A minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet számára ez nem jelenthetett akadályt. Az elnök a szervezet egyik fehérvári tagját kérte meg. A felkutatott édesanya hitetlenkedve és tartózkodva fogadta az ismeretlenek jelentkezését. Napi többszöri levélváltással sikerült a távoli gyógyító számára az áldozat állapotát részleteiben ismertetni: bár a sürgősségi fogászati ellátás megtörtént, egy újabb műtét halaszthatatlannak tűnt.

Dr. Prezmecky László Budapestre repült és egy fogorvos professzor barátja magánklinikáján elvégezte élete egyik legnehezebb műtétét. Tizenöt éve nem volt ilyen nehéz műtéte, mondta a sokórás beavatkozás után, hiszen a barbár támadás nyomán alig maradt ép rész az áldozat szájában. Szerencsére hozott magával abból a vadonatúj csontpótló anyagból, amelyet még Svájcban is csupán néhány fogorvos ismer.

Történt mindez teljesen ingyenesen.

És történt e műtét – szinte sorsszerűen – december 5-én. Annak a napnak a hetedik évfordulóján, amikor a minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet a magyar állampolgárságnak a külhoni magyarok számára történő visszaadását népszavazás tárgyává, és ezzel immár megkerülhetetlenné tette. A politikum által kisemmizett, jobb sorsra érdemes szervezet a székesfehérvári fiúnak magyar összefogással történt, látványos megsegítésével küldi a maga üzenetét: magasztosat a mélységből.

Ahhoz, hogy a szentestét az áldozat emberhez méltón, hiánypótló fogsorral ünnepelhesse, már csak egy újabb jótevőre, Dr. Prezmecky László egyik veszprémi fogorvos barátjának felajánlkozására volt szükség.

Ez is megtörtént. Karácsonyi ajándékként.

Kelt 2011-ben, Karácsony másodnapján

MVSZ Sajtószolgálat - 7374/111226

Ui.

Szereplők: a névtelenséghez az átélt szörnyűség miatt továbbra is ragaszkodó áldozat: K.M., 18  éves székesfehérvári fiatalember; a szervezet székesfehérvári tagja: Dr. Boór Ferenc; a szervezet svájci tisztségviselője: a bázeli Felber Zoltán; a minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet: a Magyarok Világszövetsége; az elnök: Patrubány Miklós; a gyógyító, Dr. Prezmecky László, aki egy magyar családban, tizenhetedik gyermekként látta meg a napvilágot, a Trianonban elcsatolt Komáromban.

MVSZ: Magyarságtudományok oktatása kezdődik januárban

MVSZ: Magyarságtudományok oktatása kezdődik januárban

2011. december 21.

Az eddig megjelent Magyarságtudományi Füzetek tematikájával oktatási programot indít a Magyarok Világszövetsége által alapított Szent László Magyarságtudományi Akadémia. Bővebben...

Meghalt Borbély Ernő

Meghalt Borbély Ernő

2011. december 20.

Csíkszeredában, december 20-ra virradóra elhunyt Borbély Ernő, Székelyföld egyik legjelesebb emberi jogi harcosa. Bővebben...

MVSZ: "Helyreállított" történelmi vármegyék

MVSZ: "Helyreállított" történelmi vármegyék

2011. december 18.

Szombaton, december 17-én Miskolcon megalakult a Magyarok Világszövetsége első olyan területi szervezete, amely a maga belső életében teljesen megszünteti a trianoni határt. A korábbi, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tagokkal együtt üléseztek az MVSZ azon felvidéki tagjai, akik e megyéknek a trianoni békeparanccsal elszakított területein éltek. Az új térségi szervezet, amely elnökévé a Felvidéken, Szepsiben élő tanárt, Mihályi Molnár Lászlót, az MVSZ Felvidéki Országos Tanácsának alelnökét választotta, egyetlen szervezeti egységbe tömöríti a Borsod, Abaúj-Torna, Zemplén valamint Gömör és Kis-Hont vármegyék területén élő MVSZ tagokat. Bővebben...

Beszámoló a CET-ről

Beszámoló a CET-ről

2011. december 12.

cid:<a href=image001.jpg@01CCB8FC.77F9C9F0" align="left" height="273" hspace="12" width="365">Az Országház felsőházi termében, 2011. december 9-én tartotta alakuló ülését a Civil Együttműködési Tanácskozás (CET). Erről az eseményről számol be alább egy résztvevő. Bővebben...

1. oldal / 40