FeltŲltťs alatt
Magyarok Világszövetsége

MIXVK - Meghekkelték az MVSZ elnökének világkongresszusi beharangozóját

Sajt√≥t√°j√©koztat√≥n ismertette a Magyarok IX. Vil√°gkongresszus√°nak SzervezŇĎ Bizotts√°ga a k√∂zelgŇĎ esem√©nysorozatot. T√≠z szakmai konferenci√°n sz√°z√∂tven elŇĎad√°s hangzik majd el augusztus 15-20. k√∂z√∂tt. A fokoz√≥d√≥ √©rdeklŇĎd√©st j√≥l jelzi, hogy ismeretlen tettesek meghekkelt√©k az MVSZ eln√∂k√©nek beharangoz√≥j√°t, amely √°t√≠rt tartalommal, helyes√≠r√°si hib√°kt√≥l hemzsegŇĎen, helyenk√©nt √©rtelmetlen mondatokkal √©rkezett meg sz√°mos levelesl√°d√°ba, l√°tsz√≥lag az MVSZ Sajt√≥szolg√°lat √°ltal k√ľldve, √°m egy nappal a k√∂zlem√©ny kiad√°sa ut√°n...

 

Register to read more...

MIXVK - A vil√°gkongresszusi konferenci√°k beharangoz√°sa

Augusztus 15-√©n kezdŇĎdik a Magyarok IX. Vil√°gkongresszusa. A Vil√°gkongresszus honlapj√°n m√°r jelentkezhetnek az √©rdeklŇĎdŇĎk. Tekintettel arra, hogy a k√ľld√∂tteken k√≠v√ľl, az √©rdeklŇĎdŇĎ hallgat√≥s√°g r√©sz√©re viszonylag kev√©s helyet tudnak biztos√≠tani, arra k√©rik az √©rdeklŇĎdŇĎket a szervezŇĎk, hogy halad√©ktalanul regisztr√°ljanak a honlap on-line regisztr√°ci√≥j√°n hallgat√≥-st√°tusban. A regisztr√°l√°skor meg kell adni, hogy melyik konferenci√°kon k√≠v√°nnak r√©szt venni. D√∂nt√©s√ľk meghozatal√°hoz olvass√°k el az al√°bb el√©rhetŇĎ beharangoz√≥kat.

 

Register to read more...

MIXVK - Beharangoz√≥ - "Radv√°nyi JenŇĎ" bor√°szati konferencia

Magyarok IX. Vil√°gkongresszusa

 

2016. augusztus 15-20. ‚Äď √ďpusztaszer ‚Äď Sz√©kesfeh√©rv√°r ‚Äď Budapest ‚Äď P√°szt√≥

‚ÄěRadv√°nyi JenŇĎ‚ÄĚ bor√°szati konferencia

 

Beharangozó

K√©zmŇĪvess√©g √©s term√©szetess√©g a bor√°szatban

A magyar bor, mint tudjuk, valaha vil√°gh√≠rŇĪ volt, de az ut√≥bbi k√∂zel m√°sf√©l √©vsz√°zadban sorra √©rkeztek a csap√°sok, elŇĎbb a filox√©ra, majd Trianon, v√©g√ľl a kommunista tervgazdas√°g. A rendszerv√°lt√°s mag√°val hozta az √ļjrakezd√©s √©s a vil√°gh√≠r visszanyer√©s√©nek lehetŇĎs√©g√©t.

1989 ut√°n k√©t nagy folyamat indult be a magyar bor√°szat keret√©ben. MindkettŇĎ ugyanarra vezethetŇĎ vissza, a mennyis√©gi szeml√©let visszaszorul√°s√°ra √©s a minŇĎs√©gi megk√∂zel√≠t√©s t√©rnyer√©s√©re. Egyik oldalr√≥l megjelentek a kis- √©s k√∂z√©pbirtokok ig√©nyes, igen gyorsan cs√ļcsminŇĎs√©get el√©rŇĎ nemes nedŇĪi, m√°sik oldalr√≥l viszont drasztikusan cs√∂kkent a hekt√°rsz√°m, sok ember elvesztette az √©rtelmes, √∂n√°ll√≥, √©rt√©kteremtŇĎ munka lehetŇĎs√©g√©t az egyszerŇĪbb magyar borok ir√°nti kereslet cs√∂kken√©s√©vel. Ez szorosan √∂sszef√ľgg az idegen orsz√°gokb√≥l √©rkezŇĎ, nem ritk√°n szubvencion√°lt t√∂megborok √°radat√°val, melyekkel a magyar szŇĎlŇĎtermelŇĎk nehezen tudj√°k felvenni a versenyt.

A minŇĎs√©gi szegmensben adal√©kanyagokat tartalmaz√≥ √ļn. diz√°jnborok √©s term√©szetes borok egyar√°nt sz√©p sz√°mmal megtal√°lhat√≥ak. Az ut√≥bbiak jellemzŇĎen k√©zmŇĪves pinc√©szetek term√©kei. A bor eset√©ben, ellent√©tben a s√∂rrel, amikor jellemzŇĎen ink√°bb a ‚Äěkis√ľzemi‚ÄĚ meghat√°roz√°s a pontos, a k√©zmŇĪvess√©gnek t√©nyleges √©rtelme van.

A k√©zmŇĪvess√©g √°ltal√°nos jelleggel fel√©rt√©kelŇĎd√∂tt az ut√≥bbi √©vtizedben, mintegy ellenhat√°sak√©nt a nagyipari b√≥vlik d√∂mpingj√©nek. Persze, ha valami divatoss√° v√°lik, akkor arra a divathull√°mra sokan igyekeznek felkapaszkodni, √≠gy a k√©zmŇĪvess√©g kifejez√©ssel is vissza√©lnek egyesek. De Kal√≥ Imre, Karner G√°bor, Losonci B√°lint, Alkonyi L√°szl√≥, Demeter Endre, Maurer Oszk√°r, hogy csak n√©h√°ny nagy nevet eml√≠tsek, val√≥ban k√©zmŇĪves borokat k√©sz√≠t, m√≠g m√°s esetekben a k√©zmŇĪvess√©g kimer√ľl abban, hogy k√©zzel sz√ľretelnek √©s nem komb√°jnnal.

Konferenci√°nk a val√≥di k√©zmŇĪvess√©ggel k√≠v√°n foglalkozni, a term√©szetes, lehetŇĎs√©g szerint nemcsak adal√©k-, de vegyszermentes borok vil√°g√°val. ElŇĎad√≥inkat a k√©zmŇĪves bor√°szkod√°s legnevesebb k√©pviselŇĎi k√∂z√ľl verbuv√°ljuk. √Črdekess√©gk√©nt sor ker√ľl egy olyan elŇĎad√°sra is, mely a ‚Äěk√©zmŇĪves‚ÄĚ s√∂r√∂k  ut√≥bbi √©vekbeni ‚Äěforradalm√°t‚ÄĚ veti √∂ssze a magyar bor√°szat negyed √©vsz√°zaddal ezelŇĎtti renesz√°nsz√°val.

dr. Borbély Zsolt Attila

    a konferencia eln√∂ke

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8931/160706

MIXVK - Beharangozó - 1956: Szabadság, tisztesség, méltóság - a 60. évfordulónak szentelt konferencia

 Magyarok IX. Vil√°gkongresszusa

 

2016. augusztus 15-20. ‚Äď √ďpusztaszer ‚Äď Sz√©kesfeh√©rv√°r ‚Äď Budapest ‚Äď P√°szt√≥

1956: Szabads√°g, tisztess√©g, m√©lt√≥s√°g ‚Äď a 60. √©vfordul√≥nak szentelt konferencia

Beharangozó

                                                                                       

Az 1956-os Magyar Forradalom √©s Szabads√°gharc 60. √©vfordul√≥j√°n, a Magyarok IX. Vil√°gkongresszus√°ba √°gyazva megtartand√≥ '56-os konferencia rendk√≠v√ľli lehetŇĎs√©get ny√ļjt 1956 eml√©k√©nek m√©lt√≥ √°pol√°s√°ra, valamint √∂r√∂ks√©g√©nek a magyar √©s az egyetemes emberi j√∂vŇĎ szolg√°lat√°ba val√≥ √°ll√≠t√°s√°ra.

Hatvan √©vvel a t√∂rt√©ntek ut√°n, amikor egyre kevesebben, de m√©g √©lnek a l√°zas napok alak√≠t√≥i k√∂z√ľl j√≥n√©h√°nyan, elj√∂tt az idŇĎ ahhoz, hogy a magyar n√©p e vil√°gt√∂rt√©nelmi jelentŇĎs√©gŇĪ harc√°t m√©lt√≥ hely√©n kezelj√ľk. Hannah Arendt, Amerik√°ba szakadt, n√©met zsid√≥ sz√°rmaz√°s√ļ filoz√≥fus fogalmazta meg legfrapp√°nsabban, hogy a magyar forradalom messze t√ļlnŇĎtt a francia forradalmon, mert soha sem s√ľllyedt le a ‚Äěsansculotte‚ÄĚ-ok k√∂vetel√©seinek szintj√©re, hanem mindv√©gig eszm√©k vil√°g√°ban maradt. A magunk r√©sz√©rŇĎl ezt az igazs√°got azzal tudjuk a vil√°g n√©pei sz√°m√°ra a leg√©rthetŇĎbben megfogalmazni, ha egym√°s mell√© √°ll√≠tjuk a francia √©s a magyar forradalom h√°rom-h√°rom sz√≥ba foglalt l√©nyeg√©t:

  • az 1789-es francia forradalom:  Szabads√°g ‚Äď EgyenlŇĎs√©g ‚Äď Testv√©ris√©g
  • az 1956-os magyar forradalom: Szabads√°g ‚Äď Tisztess√©g ‚Äď M√©lt√≥s√°g

Van a magyar forradalom jelentŇĎs√©g√©t m√©g enn√©l a p√°rhuzamn√°l is egy√©rtelmŇĪbben felmutat√≥ √©rvel√©s is, az, amelyet az 50. √©vfordul√≥n a forradalom √©s szabads√°gharc egyik szereplŇĎje, Dr. HegedŇĪs Lor√°nt p√ľsp√∂k fejtett ki, √©s amely szerint 1956 nem csup√°n a magyar n√©p √©let√©nek volt kiemelkedŇĎ esem√©nye, nem csup√°n m√©rf√∂ldkŇĎ volt az emberis√©g XX. sz√°zadi t√∂rt√©net√©ben, hanem 1956 val√≥s√°gos √ľdvt√∂rt√©neti jelentŇĎs√©gŇĪ esem√©ny volt, hisz nem csup√°n a t√≠zparancsolatnak felelt meg mindenben, hanem J√©zus urunk Hegyi besz√©d√©ben foglalt valamennyi erk√∂lcsi parancsolatnak is.

Hatvan √©v m√ļlt√°n elj√∂tt az idŇĎ, hogy a fenti k√©t gondolatot minden magyar ember megismerje, felv√°llalja √©s vallja. Csakis ekkor maradhat hŇĪ 1956 hŇĎseihez.

De seg√≠ten√ľnk kell 1956 igazi √©rt√©keinek megismer√©s√©t annak a p√°ratlans√°g√°ban is nagyszerŇĪ esem√©nynek a k√∂zh√≠rr√© t√©tel√©vel, hogy P√°rizsban, a Champs-√Člys√©es v√©g√©n, a Diadal√≠vn√©l, amelyet a vil√°gh√°bor√ļ francia hŇĎseinek eml√©k√©re emeltek, √©s amelyn√©l egyetlen m√°s n√©p fiainak nem rendeznek tiszteletad√≥ eml√©k√ľnneps√©get, a francia Diadal√≠vn√©l ‚Äď egyetlen kiv√©telk√©nt ‚Äď minden √©v okt√≥ber 23-√°n az 1956-os Magyar Szabads√°gharcosok eml√©k√©re gy√ļjtanak l√°ngot √©s koszor√ļznak, francia katonai tiszteletad√°ssal. Ezt megelŇĎzŇĎen pedig a Champs-√Člys√©es-n √©s a Diadal√≠v k√∂r√ľli nyolc s√°von le√°ll a forgalom, mert lyukas z√°szlaikkal felvonulnak az 1956-os Magyar Forradalomra √©s Szabads√°gharcra eml√©kezŇĎ tiszteletad√≥ √ľnneplŇĎk. A hatvanadik √©vfordul√≥ √©s ez a konferencia azt is el kell √©rje, hogy nemzet√ľnk minden tagja tudjon hŇĎseink e nagyszerŇĪ elismer√©s√©rŇĎl.

Ahhoz, hogy az ut√≥korban megfelelŇĎ lenyomat k√©pzŇĎdj√∂n a magyar nemzet √ľdvt√∂rt√©neti jelentŇĎs√©gŇĪ forradalm√°r√≥l √©s szabads√°gharc√°r√≥l, meg kell azt jelen√≠teni Budapest k√∂zterein is. Ez√©rt a 60. √©vfordul√≥n, a Magyarok IX. Vil√°gkongresszus√°ba √°gyazott 1956-os konferencia el k√≠v√°nja √©rni, hogy:

  • Bonts√°k el a D√≥zsa Gy√∂rgy √ļton a Gyurcs√°ny-korm√°ny √°ltal √©p√≠ttetett idegen lelk√ľletŇĪ, √©s a magyar forradalommal semmi m√≥don egybe nem csengŇĎ ‚Äěvaskefe‚ÄĚ-monstrumot.
  • Bonts√°k el a Szabads√°g t√©rrŇĎl a szovjet eml√©kmŇĪvet, √©s √°ll√≠ts√°k helyre az Erekly√©s Orsz√°gz√°szl√≥t, valamint a Trianon-szoborcsoportot.
  • √Āll√≠ttass√©k k√∂zt√©ri szobor R√°cz S√°ndornak, az 1956-os Magyar Forradalom √©s Szabads√°gharc egyik legnagyobb alakj√°nak, akit 1956. november 16-√°n, 23 √©ves kor√°ban a Nagy-budapesti K√∂zponti Munk√°stan√°cs eln√∂k√©v√©, gyakorlatilag Magyarorsz√°g vezetŇĎj√©v√© v√°lasztottak, √©s aki a r√° r√≥tt √©letfogytiglani b√∂rt√∂nb√ľntet√©sbŇĎl amneszti√°val szabadulva meghat√°roz√≥ szerepet j√°tszott az 1989-es fordulat elŇĎk√©sz√≠t√©s√©ben, majd √°llamf√©rfi√ļi nagys√°ga √©lete utols√≥ √©vtized√©ben teljesedett ki, a Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©g√©nek tiszteletbeli eln√∂ki szerep√©ben.

√ćme, mindezt el szeretn√©nk √©rni az 1956: Szabads√°g, tisztess√©g, m√©lt√≥s√°g ‚Äď a 60. √©vfordul√≥nakszentelt konferenci√°val.

Budapest-P√°rizs, 2016. j√ļnius 16.

                 Suj√°nszky JenŇĎ                                                   Hadady L√°szl√≥                     

          1956-os szabads√°gharcos,                                                elŇĎad√≥,

az ‚Äô56-os Magyar Forradalom √©s Szabads√°gharc               a konferencia titk√°ra

Francia-Magyar Emlékbizottsága elnöke,

              a konferencia eln√∂ke                                   

 

MVSZ Sajtószolgálat

8920/160628

MIXVK - Beharangoz√≥: S√©mit√°k, √°rj√°k √©s tur√°niak - ŇĎst√∂rt√©neti konferencia

Magyarok IX. Vil√°gkongresszusa

 

2016. augusztus 15-20. ‚Äď √ďpusztaszer ‚Äď Sz√©kesfeh√©rv√°r ‚Äď Budapest ‚Äď P√°szt√≥

S√©mit√°k, √°rj√°k √©s tur√°niak ‚Äď ŇĎst√∂rt√©neti konferencia

Beharangozó
 

Az eur√≥paiak sz√°m√°ra √©vezredek √≥ta ez a h√°rom n√©pcsoport (emberi alfaj) jelenti a m√ļltat, a jelent √©s a j√∂vŇĎt. Vannak m√°s, igen jelentŇĎs etnikai csoportok is, ezek az emberfajt√°k azonban csak k√∂zvetve befoly√°solt√°k f√∂ldr√©sz√ľnk t√∂rt√©nelm√©t. A kor√°bban haszn√°lt rasszok kifejez√©st manaps√°g m√°r csak az √°llatvil√°gra vonatkoz√≥an szabad haszn√°lni.

A szemit√°k k√©t meghat√°roz√≥ n√©pess√©ge a h√©ber (zsid√≥) √©s az arab. M√©g a n√©vnev√ľk is √∂sszef√ľgg (arab-habiru-h√©ber). A szemit√°k t√∂rt√©nelmi szerepe, befoly√°sa √©s hat√°sa √≥ri√°si ar√°ny√ļ volt √©s maradt.

Az indoeur√≥pai n√©pek (akiknek az √°rja neve a sum√©rbŇĎl ered!) n√©gyezer √©ve a legjelentŇĎsebb t√∂rt√©nelemform√°l√≥ szerepet j√°tszottak √©s j√°tszanak, hiszen ide tartoznak az antik vil√°g nyelveit besz√©lŇĎk, az √ļjlatinok, a germ√°nok, a szl√°vok az ir√°niak. SŇĎt, az ut√≥bbi m√°sf√©l √©vsz√°zadban ide k√©nyszer√≠tik a szk√≠ta n√©peket is. Noha, alaptalanul.

√Čppen ez teszi sz√ľks√©gess√© √©s indokoltt√°, hogy vissza√°ll√≠tsuk a tur√°ni n√©pek elnevez√©st, mint √∂n√°ll√≥ kateg√≥ri√°t, ahov√° nemcsak (a r√©gebben haszn√°lt) ural-altaji n√©pek soroland√≥k, hanem a hiteles nyelveml√©kek n√©lk√ľli, ismeretlen nyelvŇĪ keleti lovas n√©pek hatalmas t√∂mbjei is (szk√≠t√°k, hunok, avarok, kaz√°rok), valamint a ragoz√≥ (agglutin√°l√≥), √°mde rejt√©lyes eredetŇĪ sum√©r nyelvet besz√©lŇĎ, nem szemita karakterŇĪ ‚ÄěŇĎsn√©p‚ÄĚ, tov√°bb√° a t√ľrk√∂k, a bolg√°rok √©s a magyarok.

Bakay Kornél,

a konferencia társelnöke

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8911/160616

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

‚ÄěA Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©ge jogelŇĎdj√©nek tekinti a Kossuth Lajos, Klapka Gy√∂rgy √©s Teleki L√°szl√≥ √°ltal 1859-ben P√°rizsban √©letre h√≠vott Magyar Nemzeti Igazgat√≥s√°got.‚ÄĚ (Alapszab√°ly)

 

A Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©g√©nek l√©t√©rtelme abb√≥l fakad, hogy a magyar nemzet a XX. sz√°zad k√©t vil√°gh√°bor√ļja k√∂vetkezt√©ben sz√©tszak√≠totts√°gban √©l, √©s a kommunista, majd a globaliz√°ci√≥s √©s uni√≥s erŇĎt√©rben a magyar √°llam √°llamk√∂zi egyezm√©nyek al√°vetetts√©g√©ben mŇĪk√∂dik. (Alapszab√°ly)

 

A 2004. december 5-i n√©pszavaz√°s a Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©ge t√∂bb, mint h√©t √©vtizedes t√∂rt√©net√©nek legjelentŇĎsebb nemzetstrat√©giai cselekedete.

 

A Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©g√©nek eln√∂ke √©s minden tiszts√©gviselŇĎje fizet√©s √©s tiszteletd√≠j n√©lk√ľl v√©gzi nemzetszolg√°lat√°t.

 

Az MVSZ Sajt√≥szolg√°lat k√∂zlem√©nyei olvashat√≥ak a www.mvsz.hu honlapon is. H√≠rlevel√ľnkrŇĎl val√≥ leiratkoz√°shoz, k√ľldj√∂n √ľres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu c√≠mre, amelynek t√°rgy-rovat√°ban mind√∂ssze ennyit k√∂z√∂l: Leiratkoz√°s.

 

 

 

MIXVK - Beharangoz√≥: A F√©ny √ľzenete - kultur√°lis konferencia

 Magyarok IX. Vil√°gkongresszusa

 

2016. augusztus 15-20. ‚Äď √ďpusztaszer ‚Äď Sz√©kesfeh√©rv√°r ‚Äď Budapest ‚Äď P√°szt√≥

A F√©ny √ľzenete ‚Äď kultur√°lis konferencia

Beharangozó

 

 

A magyars√°g √©s az emberis√©g legalapvetŇĎbb felt√©tele tiszt√°nl√°t√°sunk megteremt√©se. A szellemi rabszolgatart√°s √©szrev√©tlen√ľl r√°nk k√©nyszer√≠tett eszk√∂ze a tudom√°nyosan megalapozott materializmus, a fogyaszt√≥i t√°rsadalom vil√°gk√©pe √©s √©rt√©krendszere. Am√≠g a materializmus egyoldal√ļs√°g√°t√≥l nem tiszt√≠tjuk meg magunkat, addig a malm√°ra hajtjuk a vizet. A materializmust hatalmas szellemi fegyver t√°mogatja: a fizika tudom√°nya.

Ahhoz, hogy meghaladjuk a materializmust, olyan tudom√°nyra van sz√ľks√©g, amely legal√°bb olyan megalapozott, mint a fizika, √©s ugyanakkor mag√°ban foglalja az √©let √©s az √©rtelem tudom√°ny√°t.

√Člet√ľnk felemel√©s√©hez sz√ľks√©g√ľnk van egy olyan egzakt biol√≥gia √©s pszichol√≥gia megteremt√©s√©re √©s k√∂z√©rthetŇĎ megvil√°g√≠t√°s√°ra, amely a magyars√°g tudat√°t alkalmass√° teszi a hat√©kony szellemi √∂nv√©delemre, lelki-szellemi √©ps√©g√ľnk, eg√©szs√©g√ľnk visszaszerz√©s√©re.

Lelki-szellemi eg√©szs√©g√ľnk alapfelt√©tele az az eg√©szs√©ges vil√°gk√©p, amely l√©nyeg√©ben teljes k√©pet alkot a Vil√°gegyetemrŇĎl. Ez az eg√©szs√©ges vil√°gk√©p azon az √°tfog√≥ tudom√°nyon alapszik, amely egyetlen egys√©ges eg√©sz r√©szeik√©nt ragadja meg a Vil√°gegyetem h√°rom alapelv√©t, a fizikai, biol√≥giai √©s pszichol√≥giai alapelvet, azt a h√°rom kozmikus alapelvet, amely testi, lelki √©s szellemi eg√©szs√©g√ľnket biztos√≠tani k√©pes.

E h√°rom kozmikus alapelv egyetlen egys√©ges eg√©szet alkot: a Vil√°gegyetemet, s √≠gy kibontakoznak elŇĎtt√ľnk az ŇĎsi magyar vil√°gk√©p jelk√©pei, az Egyh√°roms√°g, a kettŇĎs kereszt, a Szent Korona eszme √©s ezek eredendŇĎ szellemi ereje, m√©gpedig tudom√°nyosan, k√∂z√©rthetŇĎen, a j√≥zan √©sznek megfelelŇĎen megvil√°g√≠tva. Megvil√°g√≠tja, hogy mind a kozmikus √©letelv, mind a kozmikus tudatelv felemelŇĎ, kozmikus, kimer√≠thetetlen, √∂r√∂k erŇĎk, √©s arra sz√ľlett√ľnk, hogy ezeket a felemelŇĎ lelki-szellemi erŇĎket teljes m√©rt√©kben mozg√≥s√≠tva v√°ltsuk val√≥ra.

Tan√°cskoz√°sunk a magyars√°g √∂sszetart√≥, felemelŇĎ erŇĎit megvil√°g√≠t√≥ elŇĎad√°sokkal j√°rul hozz√° ennek az eg√©szs√©ges, felemelŇĎ vil√°gk√©pnek az alapj√°n a magyars√°g √©s az emberis√©g felemelŇĎ p√°ly√°ra √°ll√≠t√°s√°hoz.

ElŇĎad√°sok:

B√°rdi L√°szl√≥ - t√©ma: a k√≠nai n√©p √∂sszetartoz√°sa egyike a legerŇĎsebbeknek, ahogy vil√°gszerte a k√≠nai kol√≥ni√°k is mutatj√°k. A k√≠naiak √∂sszetart√°s√°ban a k√∂z√∂s kult√ļra j√°tssza a d√∂ntŇĎ szerepet. Mi lehet a magyars√°g sz√°m√°ra  tanuls√°g?

Benda J√≥zsef - A n√©pess√©gfogy√°s meg√°ll√≠t√°s√°nak lehetŇĎs√©gei, a magyar √∂nazonoss√°g √©s √©letakarat megerŇĎs√≠t√©s√©nek legfontosabb lehetŇĎs√©gei

Cey-Bert R√≥bert Gyula - A hun-magyar ŇĎsvall√°s h√°rmas lelki √©rt√©kmeghat√°roz√≥ja

Dib√°czi EnikŇĎ ‚Äď A magyar ŇĎsvall√°s szerep√©rŇĎl a magyars√°g √∂sszetartoz√°s√°ban

Grandpierre Atilla ‚Äď Az eg√©szs√©ges vil√°gk√©p √©s az ŇĎsi magyar vil√°gk√©p kapcsolata

Juh√°sz Zolt√°n - A magyar n√©pzene ŇĎsm√ļltja, rokonai, √©s a benne megŇĎrzŇĎd√∂tt √©rt√©kek

Moln√°r Zsolt - A magyar nyelvben rejlŇĎ ŇĎsi lelkis√©g, szellemis√©g, √©rt√©krend megismer√©se

V√°ralljai Csocs√°n JenŇĎ - Klebelsberg Kun√≥ munk√°ss√°g√°nak a mai magyars√°g
helyzetére vonatkozó tanulságai

Dr. Grandpierre Atilla

csillagász, zenész, író,

a konferencia elnöke

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8909/160613

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

‚ÄěA Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©ge jogelŇĎdj√©nek tekinti a Kossuth Lajos, Klapka Gy√∂rgy √©s Teleki L√°szl√≥ √°ltal 1859-ben P√°rizsban √©letre h√≠vott Magyar Nemzeti Igazgat√≥s√°got.‚ÄĚ (Alapszab√°ly)

 

A Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©g√©nek l√©t√©rtelme abb√≥l fakad, hogy a magyar nemzet a XX. sz√°zad k√©t vil√°gh√°bor√ļja k√∂vetkezt√©ben sz√©tszak√≠totts√°gban √©l, √©s a kommunista, majd a globaliz√°ci√≥s √©s uni√≥s erŇĎt√©rben a magyar √°llam √°llamk√∂zi egyezm√©nyek al√°vetetts√©g√©ben mŇĪk√∂dik. (Alapszab√°ly)

 

A 2004. december 5-i n√©pszavaz√°s a Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©ge t√∂bb, mint h√©t √©vtizedes t√∂rt√©net√©nek legjelentŇĎsebb nemzetstrat√©giai cselekedete.

 

A Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©g√©nek eln√∂ke √©s minden tiszts√©gviselŇĎje fizet√©s √©s tiszteletd√≠j n√©lk√ľl v√©gzi nemzetszolg√°lat√°t.

 

Az MVSZ Sajt√≥szolg√°lat k√∂zlem√©nyei olvashat√≥ak a www.mvsz.hu honlapon is. H√≠rlevel√ľnkrŇĎl val√≥ leiratkoz√°shoz, k√ľldj√∂n √ľres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu c√≠mre, amelynek t√°rgy-rovat√°ban mind√∂ssze ennyit k√∂z√∂l: Leiratkoz√°s.

 

 

 

MIXVK - Beharangoz√≥: "Hamvaidnak elhoz√°sa v√©gett..." - PetŇĎfi-konferencia

Magyarok IX. Vil√°gkongresszusa

 

2016. augusztus 15-20. ‚Äď √ďpusztaszer ‚Äď Sz√©kesfeh√©rv√°r ‚Äď Budapest ‚Äď P√°szt√≥

‚ÄěHamvaidnak elhoz√°sa v√©gett‚Ķ‚ÄĚ ‚Äď PetŇĎfi-konferencia

Beharangozó

 

Ne tŇĎl√ľnk f√©ljetek!...

 

Igaz, hogy sokan vagyunk, Szib√©ri√°t√≥l Eur√≥p√°ig, tal√°n minden kontinensre f√ļjt belŇĎl√ľnk n√©h√°nyat a sz√©l. √Čs v√°rjuk a befogad√°st, a hazat√©r√©st. 167 √©ve szak√≠tott√°k el ap√°inkat, szabads√°gharcos honv√©dekk√©nt, tisztekk√©nt sz√ľlŇĎf√∂ldj√ľktŇĎl. Hadifogs√°g, megal√°ztat√°s √©s gy√∂trelem volt oszt√°lyr√©sz√ľk, de hal√°luk √≥r√°j√°ig √©lt sz√≠v√ľkben a rem√©ny, hogy egyszer csak elj√∂n a szabadul√°s √≥r√°ja. √úzentek is haza, de nem √©rkezett v√°lasz. Nem j√∂tt amnesztia √©s sokasodtak az idegen hangz√°s√ļ nevekkel r√≥tt s√≠rkeresztek.

 

√ćgy lett√ľnk mi, a honv√©dek szib√©riai gyermekeinek ut√≥dai, most m√°r t√∂bb t√≠zezerre sokasodva: oroszok, tat√°rok, kirgizek, burj√°tok, mongolok

a pap√≠rjaink szerint ‚Äď sz√≠v√ľnkben m√°ig magyarok.

Tudjuk, hogy vészjóslóan fogytok ott a Kárpát-medencében, azt is, hogy megcsonkították országunkat és csak kevesen vannak,

akik ebbe nem nyugodtak bele.

 

Halljuk ‚Äď mert most m√°r eljutnak hozz√°nk is a h√≠rek ‚Äď, hogy PetŇĎfi sz√°m√°ra k√©sz√≠titek a hazat√©r√©s √ļtj√°t. A legnagyobb szellem Ňź, kit hordozott e f√∂ld, meg√©rdemli, hogy elsŇĎk√©nt t√©rjen haza. ‚ÄěL√°ngoszlopnak rendelve‚ÄĚ, hogy √ļjra vezesse n√©p√©t gyarmati sorsb√≥l a szabads√°g fel√©.

 

Azt is tudjuk, hogy m√©g sokan f√©lnek TŇĎle. Az √°rul√≥k √©s megalkuv√≥k nem tudnak a szem√©be n√©zni. Az igazak m√©g kevesen vannak, √©s a n√©p, aki sz√≠v√©ben hordozta, nem k√©sz√ľlt fel a befogad√°s√°ra. Sz√©gyelli tal√°n, hogy elhitte a segesv√°ri mes√©t √©s nem hitt a h√≠rhoz√≥knak, szemtan√ļknak, miszerint nem halt meg azon a v√©gzetes j√ļliusi napon?

 

Hi√°ba √ľzent ‚Äď verseivel is ‚Äď, mint ‚Äěmagyar ig√©knek √∂r√∂k hirdetŇĎje‚ÄĚ!

 

Magyar testv√©reink, ne f√©ljetek TŇĎle! Elhozza Nektek a szabadul√°st, csak higgyetek Benne!

 

Szeretn√©nk j√∂nni mi is! TŇĎl√ľnk se f√©ljetek!

 

 

Fuksz S√°ndor,

a konferencia társelnöke

√údv√∂zlet  az  Olvas√≥nak !

            PetŇĎfi-konferencia? A mai fogalmaink szerint ez azt jelenti, hogy a 19. sz√°zad v√©g√©re kijegeces√≠tett PetŇĎfi-k√©pet emlegetik, t√°rgyalj√°k, megeml√©kez√©seket tartanak, verselnek: l√©nyeg√©ben ut√°nozva egym√°st, ism√©telve √∂nmagukat. Ahol pedig enn√©l t√∂bbet szeretn√©nek, ott bele√ľtk√∂znek az iskola, a MTA √©s a m√©dia √°ltal a k√∂zv√©lem√©nyben kialak√≠tott, elŇĎ√≠t√©letes ellenkez√©sbe √©s √©rdektelens√©gbe. Mi azonban ezt nem hagyjuk annyiban.

            Van elŇĎtt√ľnk egy tanuls√°gos p√©lda. Ez a finnugor nyelvrokons√°g elm√©lete, amit nyelvrokons√°gk√©nt is t√ļlhangs√ļlyoznak, de ami r√°ad√°sul tudom√°nytalan √©s etik√°tlan cs√ļsztat√°sokkal a magyars√°g hamis sz√°rmaz√°s-elm√©let√©t sulykolja √©s elz√°rja a nemzet elŇĎl a saj√°t ŇĎst√∂rt√©net√©nek a teljesebb megismer√©s√©t. Ez az elm√©let szakmailag minden tekintetben megbukott. A szakma ‚Äď jobb helyeken, k√ľlf√∂ld√∂n ‚Äď korrig√°lta m√°r az imm√°r tarthatatlan finnugor elm√©let hamis√≠t√°sait, n√°lunk azonban m√©gis tov√°bb tan√≠tja az iskola, k√©pviseli a MTA, sug√°rozza a m√©dia √©s ‚Äď mintha mi sem t√∂rt√©nt volna ‚Äď vil√°gra sz√≥l√≥ finnugor-kongresszusokat rendeznek haz√°nkban. No comment!

            Ha PetŇĎfi ker√ľl sz√≥ba, akkor a szakma hivatalosai azt mondj√°k, hogy nincs √ļj inform√°ci√≥, ami m√≥dos√≠tan√° a hagyom√°nyos PetŇĎfi-k√©pet √©s nincsenek nyitott k√©rd√©sek sem, amelyekkel foglalkozni kellene. Ahogy eml√≠tett√ľk, amivel ŇĎk foglalkoznak, az a hagyom√°nyos PetŇĎfi-k√©p igazol√°sa √ļjra √©s √ļjra, minden olyan k√©rd√©s kiz√°r√°s√°val, ami ezt a k√©pet l√©nyegileg m√≥dos√≠thatn√° vagy ak√°r csak √°rnyaltabb√° tehetn√©. A m√°sf√©l √©vsz√°zados t√°rsadalmi ig√©ny√©t a n√©p√ľnknek arra, hogy a PetŇĎfi kapcs√°n f√∂lmer√ľlŇĎ k√©rd√©seket tiszt√°zz√°k, egyszerŇĪen semmibe veszik, a f√∂lvet√©s√©t rosszallj√°k, s nem zavarja ŇĎket, hogy mindez a tudom√°nyos munka erk√∂lcsi alapjait rend√≠ti meg √©s a kutat√°s szabads√°g√°t korl√°tozza.

            Magatart√°suk az√©rt is √°ls√°gos, mert amikor a hagyom√°nyos PetŇĎfi-k√©pet megrajzolt√°k, akkor annak nem adhattak ‚Äďa mai √©rtelemben ‚Äď tudom√°nyos alapokat, azt egy√©bk√©nt is politikai, ideol√≥giai d√∂nt√©s hozta l√©tre √©s tartja √©letben mindm√°ig. A PetŇĎfi-kutat√°s v√°ls√°g√°hoz √©ppen az vezetett, hogy azokat a kutat√≥kat √©s munk√°kat, melyek m√≥dos√≠thattak volna, m√≥dos√≠thatn√°nak, a hagyom√°nyos k√©pen, eleve tudom√°nytalannak, eretneknek b√©lyegezt√©k, b√©lyegzik, √©s megvont√°k, megvonj√°k, tŇĎl√ľk a szakmai, erk√∂lcsi, anyagi t√°mogat√°st.

            Ez t√∂rt√©nik, amikor valamely alapvetŇĎ t√©zis√ľkkel szemben k√©telyek mer√ľlnek fel √©s ez√©rt nem juthatnak t√°mogat√°shoz vagy valamif√©le elismer√©shez azok, akik a m√°ig nyitott k√©rd√©seket ‚Äď PetŇĎfi S√°ndor sz√°rmaz√°s√°t, sz√ľlet√©shely√©t vagy <horribile dictu> szib√©riai ut√≥√©let√©t, a legnagyobb magyar k√∂ltŇĎ √ļjratemet√©s√©nek m√≥dj√°t, a nemzeti v√©gtisztess√©gad√°s lehetŇĎs√©geit ‚Äď kutatj√°k. K√∂vetkez√©sk√©ppen az ut√≥bbiak sem felelhetnek soha hat√©konyan arra a sz√©lesk√∂rŇĪ t√°rsadalmi ig√©nyre, mely elsŇĎ sorban √©ppen a nyitott k√©rd√©seket szeretn√© kibesz√©lni √©s kimer√≠tŇĎen t√°rgyalni.

            Napjainkban ‚Äď ismereteink szerint ‚Äď egyed√ľl a Magyarok Vil√°gsz√∂vets√©g√©nek PetŇĎfi Bizotts√°ga teremt, t√∂bb, mint f√©l √©vtizede, az √∂sszej√∂vetelein, rendezv√©nyein √©s konferenci√°in olyan f√≥rumokat, melyeken a nyitott k√©rd√©sek rendszeresen napirendre ker√ľlhetnek. Azok az elk√∂telezett PetŇĎf-rajong√≥k, de a komoly kutat√≥k is, akiknek sz√≠v√ľgy√ľk a PetŇĎfi-k√©rd√©s, itt k√≠s√©rhetn√©k figyelemmel az elŇĎad√°sokat, f√∂lvet√©seket, hozz√°sz√≥l√°sokat, vit√°kat akkor, ha a sajt√≥ nem hallgatn√° el a nyilv√°noss√°g elŇĎl, hogy egy√°ltal√°n l√©teznek ilyen f√≥rumok. Mi azonban, ennek ellen√©re, a magunk szer√©ny eszk√∂zeivel, mindent megtesz√ľnk az√©rt, hogy a konferenci√°nk anyagait hozz√°f√©rhetŇĎv√© tegy√ľk az
√©rdeklŇĎdŇĎk sz√°m√°ra √©s a nyitott probl√©m√°k megold√°sa ter√©n egykor m√©gis elŇĎre l√©phess√ľnk, eg√©sz nemzet√ľnkkel egy√ľtt.

 

Kiss Endre József,

a konferencia társelnöke

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8906/160612

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tŇĪr halaszt√°st

Keres√ľnk sz√°zezer magyar embert!

Adakoz√≥k:  590 FŇĎ
Orsz√°gok:  17  
Telep√ľl√©sek: 191  
Alak√≠t√≥k:  72 FŇĎ
√Ėsszesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates