Petőfiért! - Az MVSZ felhívása halottak napjára: Gyújtsunk gyertyát azokért...

Halottaknapja 2017 0Az MVSZ Petőfi Sándor Bizottságának javaslatára a Magyarok Világszövetsége idén is felhívással fordul a világ minden keresztény magyar egyházához – a hívekhez és a papsághoz egyaránt –, és kéri, hogy a közelgő halottak napján gyújtsunk gyertyát valamennyien mindazokért a hőseinkért, akiket idegenbe vezényeltek vagy elhurcoltak, és akik ott haltak hősi halált harci cselekményben vagy rabságban. Azaz a magyar szabadság távolban, ismeretlen helyen elföldelt hőseiért, élükön a magyar nemzet egyik legnagyobb fiával, Petőfi Sándorral. Legtöbbjükért holtukban eleddig soha senki nem gyújtott gyertyát, nem mondott el egy imát...

 

De gondoljunk csak bele: egyedül a szibériai Berezovka fogolytáborában tizenötezer magyar hadifogoly sínylődött az első világháború folytán!

 

Felhívásunkra tavaly az egri Dobó téren égtek a gyertyák Petőfi Sándorért és társaiért, akik a távoli Szibériában szálltak úgy a sírba, hogy elfeledkezett róluk a haza, amelynek szabadságáért harcoltak. A haza ma szabadnak látszik, de hős honvédeink lelkeinek megnyugvására még nem égnek mindenütt gyertyák. Ezért is ismételjük meg újra felhívásunkat. Idén újra Egerben, de most a Kisasszony utcai Hősök temetőjében lobbannak fel a pici lángok – november 2-án, pénteken 16 órakor.

 

Gyújtsunk ismét minél több gyertyát halottak napján Egerben és az egész  Kárpát-medencében! 

 

 

 

 

 

Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!

Videó: Molnár V. József Trianonról

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9823/181031

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates