Kárpátaljáért! – Az alapszerződést fel kell bontani, a szivárogtatókat felelősségre kell vonni

mvsz1A Magyarok Világszövetségének egyértelműen kialakult álláspontja van a Kárpátalján zajló eseményekkel kapcsolatban. Az, ahogy Ukrajna bánik saját állampolgáraival, az ott élő magyarokkal, az teljesen elfogadhatatlan és megengedhetetlen!

 

Azzal, hogy Ukrajna parlamentjének hivatalos honlapján olyan népszavazási kezdeményezést regisztráltak, amely deportálná az Ukrajnában élő magyarokat, az ukrán állam a hitleri időkre emlékeztető cselekedetnek válik tettestársává.

 

Azzal, hogy Ukrajna csendestársként együttműködik egy magyarok ellen uszító világhálós portállal – saját, ott listázott állampolgárainak életét veszélyeztetve –, azzal méltatlanná válik arra, hogy Kárpátalját a továbbiakban birtokolja. Mert ne feledjük: Ukrajna a Szovjetuniótól örökölt egy olyan területet – Kárpátaljáról van szó –, amely a történelemben soha nem volt Ukrajna része.

Jelen körülmények között, különös tekintettel az Ukrajnában elfogadott és kihirdetett nyelvtörvényre, Magyarországnak azonnali hatállyal fel kell mondania a magyar-ukrán alapszerződést, amelyet Antall József miniszterelnök írt alá 1991. december 6-án Kijevben, mert az abban foglaltakat az ukrán nyelvtörvény lábbal tiporja.

Ám ahhoz, hogy Magyarország hitelesen védhesse Ukrajnával szemben az emberi jogokat, és különösképpen az ott élő magyarok biztonságát, ahhoz haladéktalanul el kell ismernie a maga felelősségét, és megfelelően meg kell büntetnie azokat, akik félezer, vagy annál is több magyar állampolgár bizalmas adatait ellenség kezére játszották, amivel az Ukrajnában teljességgel elszabadult magyarellenes hangulatnak táptalajt adtak.

Azok, akik magyar állampolgárok bizalmas adatainak kiszivárogtatását elkövették vagy lehetővé tették, a hazaárulás minősített esetét követték el. Ahhoz, hogy Magyarország meg tudja védeni a kárpátaljai magyarokat, haladéktalanul meg kell neveznie és felelősségre kell vonnia e hazaárulókat.

 

Budapest, 2018. október 29.

 

                                                                                              MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGE

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9819/181029

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates