Az MVSZ kiáll az erdélyi magyar pedagógusok japán-sztrájkja mellett

mvsz1Számos erdélyi magyar iskola pedagógusai fehér karszalagot viselve – ami a japán-sztrájk jele – kezdik a tanévet. A magyar pedagógusok azért tiltakoznak, mert a román kormány, 10 nappal a tanévkezdés előtt, egy sürgősségi kormányrendelettel átírta az oktatási törvényt és kötelezővé tette, hogy az 1- 4. osztályos tanulóknak a román nyelvet ne magyar tanítóik oktassák, hanem román nyelv- és irodalomtanárok.

 

 

A román kormánynak ez a lépése egyértelműen magyarellenes, hiszen hátrányosan különbözteti meg a magyar nemzetiségű pedagógusokat, ami az EU-ban kimondottan tiltott. Szakmailag is teljesen elhibázott a román kormány döntése, hiszen az 1- 4. osztályos gyerekeket, akik idegen nyelvként találkoznak a román nyelvvel, nem olyan emberek kell tanítsák, akiknek erre nincs szakmai képesítése, és ráadásul nem is beszélik a gyerekek anyanyelvét.

 

A romániai magyar pártok, és különösen az RMDSZ, amely parlamenti képviselettel is bír, meg kell vonják a politikai támogatásukat attól a kormánytól, amely leplezetlen hatalmi dölyffel, ilyen nyílt magyarellenes lépésre vetemedik.

 

Indokolt lenne, hogy Magyarország Kormánya, illetve a magyar EP-képviselők eljárást kezdeményezzenek Brüsszelben a román jogállamiság tekintetében, hiszen nehezen nevezhető jogállamnak az, amelyben kormányrendeletekkel, tetszés szerint át lehet írni azokat a törvényeket, amelyeknek a meghozatala, mint minden országban, a parlament feladata.

 

 

 

Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!

Videó: Molnár V. József Trianonról

 

MVSZ Sajtószolgálat

9743/180910

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedet.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates