Két magyar vízilabda válogatott a Helsinki olimpián (?!)

1952   Magyar ro vizilabda 0Mondják, hogy 1952-ben, hét évvel a számunkra vesztes második világháború után a Helsinkiben megtartott olimpiai játékokon a vízilabdában Magyarország két válogatottal vett részt. Ez azonban csak részben igaz, mert Magyarország második válogatottja nem magyar, hanem román színekben játszott...

 

 

Az alábbi archív fotót az MVSZ Felügyelő Bizottságának Svédországban élő elnöke, Jordáky Béla juttatta el sajtószolgálatunkhoz. A képen a Helsinkiben szerepelt román vízilabda válogatott csapata látható. Románia vízilabdában ekkor vett először részt az olimpián. Amint a képaláírás mutatja mind a hét játékos erdélyi magyar: Sarkady Árpád, Török Gábor, Norman Zoltán, Kelemen Attila, Simon Ferenc, Jordáky Béla és Hoszpodár Zoltán. Jordáky Béla pedig nem más, mint az MVSZ Svédországban élő tisztségviselőjének édesapja.

 

Joggal nevezhetjük őket Magyarország második válogatottjának. A 17. helyen végeztek. Magyarország első válogatottja pedig aranyérmet nyert!

 

Elgondolkodva azon, hogy a második vesztes világháború után alig hét évvel, tomboló kommunizmus idején a magyarság két olimpiai vízilabda válogatottat – köztük az olimpiai bajnokot – tudott kiállítani, és összehasonlítva ezt napjaink erőviszonyaival felmerül a kérdés:

 

Magyarország valóban jobban teljesít?

 

 

 

Gyűjts Trianon ellen tíz aláírást Te is!

Videó: Molnár V. József Trianonról

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9572/180413

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates