Megszenteltetett Szent Korona-replika

Szent Korona replika szentelés 0Pap Gyöngyi a Nemzeti konzultáció Trianonról Sopronban élő kitüntetett aláírásgyűjtője levelet írt az MVSZ elnökének, amelyben beszámolt arról, hogy megszenteltette azt a Szent Korona-replikát, amellyel március 15-én ajándékozta meg magát. A megszentelésre az 1923-ban, a trianoni elszakíttatásból a Szent Korona országához visszatérő Hűséges Falu, Ólmod templomában került sor. Bővebbet a levélben olvashatunk, amelyet szerzőjének hozzájárulásával közzéteszünk. Várhosszúrét után az ólmodi szentelés a második, amely tudomásunkra jutott.

 

 Tisztelt Elnök Úr!

 

Örömmel tájékoztatom, hogy Húsvét vasárnapján, a feltámadás napján, megszenteltettem a Szent Korona másolatát, hogy Isten kegyelméből az eredeti Szent Koronánk szellemiségét idézze fel, és adja át mindenkinek, aki arra érdemes.

 

A szentelést hazánk egyik legkisebb településén, Ólmodon, a hűség falujában végezte el a helyi tisztelendő úr, Dumovics István, két nyelven, mivel a település nagyrészt horvát lakosú. Érdekesség még, hogy a falu ősi neve VAJK, a település ősiségét bizonyítja az is, hogy a faluban 1000 éves kohót találtak a patak partján. Ennek a kis falunak alig több mint 100 lakosa van, tiszta, gyönyörű természeti adottságokkal rendelkezik, méltó gyöngyszeme Szent Koronánknak. Temploma egy kis ékszerdoboz, papja pedig valóban Isten szolgája.

 

A korona-szentelésre készülve a tisztelendő úr egy 6-7 éves, Szombathelyről a nagyszüleihez látogató kisfiút állított a korona mellé, hogy Ő, a gyerek legyen a TANÚ. Ha majd felnő, megöregszik, legyen aki elmesélje a következő generációknak, hogy egyszer régen a hűség falujában megszenteltek egy Szent Korona-másolatot.

Nem tudom a kisfiú nevét, de Isten áldja, óvja, szeresse, vezesse élete végéig, hogy teljesíteni tudja a rábízott feladatot.

 

Üdvözlettel: Pap Gyöngyi

 

 

A Szent Korona-replikáról bővebbet az alábbi írásokból lehet megtudni:

A Szent Korona kicsinyített mása

Az MVSZ Elnökségének álláspontja

Várhosszúrét: Kis falu nagy ünnepe

Video- összeállítás a várhosszúréti ünnepről

Kisbárkány - Záróközlemény: A Szent Korona nemzetépítő toborzó útjának kiindulópontja 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9564/180409

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldje vissza a nem kívánt közleményt sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, és írja be tárgy-rovatába a meglévő tárgy elé ezt a szót: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates