Nk-Trianonról: "Nagyrabecsülésem jeléül..." - elismerés a Magyarok Világszövetségének

NK Trianon   Endrödi elismerés 0,,Nagyrabecsülésem jeléül a szervezetnek ajándékoznám ezt a kb. 40 cm-es régi szobrot, melyen mint látható, egy székelymagyar ember kettétöri a trianoni diktátum pecsétjét! Szeretném, ha az anyaországi székházban maradna, és ott is szemelőttre kerülne!” – írta 10 nappal ezelőtt Facebook oldalán Endrődi Sándor, a nevét viselő néprajzi gyűjtemény résztulajdonosa. Ma megtörtént a szobor átadása.

 

A Trianon-pecsét törő székely-magyart ábrázoló szobor a Pécsváradon működő, mintegy 15 ezer leltári tételből álló Endrődi Néprajzi Gyűjtemény egyik legbecsesebbike. Endrődi Sándor a mai napon elhozta Budapestre, az MVSZ székházába, ahol megtörtént annak ünnepélyes átadása-átvétele.

A Magyarok Világszövetsége ezennel nyilvánosan is köszönetet mond a legnagyobb magyar néprajzi magángyűjteménynek az elismerésért.

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9462/180112

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates