A "marsiakról" - Salgótarjánban is megnyílt Dr. Pálfi György professzor Tudománytörténeti kiállítása

TTK   Salgótarján 0Salgótarjánban, a Borbély Lajos Szakközépiskolában megnyílt Dr. Pálfi György professzor Tudománytörténeti kiállítása, amelyet a Magyarok IX. Világkongresszusa tett közkinccsé 2016-ban, a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Magyarok Világszövetsége együttműködése eredményeként. A kiállítást Bottyán Zoltán, a Magyarok Világszövetségének elnökhelyettese és Fekete Zsoltné iskolaigazgató nyitotta meg. Az emelkedett lelkületű eseményről tudósított a megyei sajtó és rádió. Alább idézünk Fekete Zsoltné beszédéből.

 

 

Fekete Zsoltné

(...)Lánczos Kornél matematikus szerint a tudomány is művészet és a művészet is tudomány. Gondoljunk csak Jules Verne vagy Isaac Asimov műveire. Már a témájuk meghatározása is a két terület összefonódását jelzi: tudományos-fantasztikus irodalom.

 

Asimovtól származik a következő idézet: „Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a Földön: emberek és magyarok.” Vagyis a magyarok nem emberek? Erre a kérdésre a fizikai Nobel-díjas Leon Lederman adta meg a választ könyvében: „most nem egy űrtanmese következik, a történet igazi marslakókról szól. Azokról, akik a 20. század első felében beszivárogtak a világ legjobb egyetemeire és kutatóintézeteibe; pontosabban arról az előőrsükről, amelyik bolygónkon első bázisukat létrehozta. Azon buktak le, hogy - bármilyen soká gyakorolták is egyetlen földi nyelvet sem tudtak idegen akcentus nélkül beszélni. Volt egy ügyes trükkjük erre is: magyar emigránsoknak álcázták magukat, hiszen köztudott, hogy a magyarok beszédének van ez a furcsa sajátossága. Olyan fizikusok tartoztak közéjük, mint Eugene Wigner (marsbeli nevén Jenő), Edward Teller (anyanyelvén Ede), Leo Szilárd (eredetileg Leó), vagy a modern matematika géniusza, John von Neumann (a Marson Jancsi). Talán el is hitték volna róluk, hogy igazán magyarok, csakhogy Sherlock Holmes kiderítette: mind ugyanannak a városnak (Budapest) ugyanazon részéből (Pest) rajzottak ki. Ez természetesen már több volt, mint gyanús. Dr. Watson a helyszínen nemsokára rábukkant annak a személynek a nyomára, aki a magyar oktatás legfőbb irányítójaként fedezte, sőt közvetve maga szervezte meg a marsiak "gimnáziumnak" álcázott titkos hídfőállását. Ezt a személyt úgy hívták, hogy báró Eötvös Loránd”.

 

Ez is azt mutatja, hogy a magyarok tudása legendás volt, és a legnagyobb tudósok is elismerték azt. Mi lehetett az oka ennek a kiemelkedő tehetségnek?  A gének? A kíváncsiság? A nehéz és ezért ösztönző magyar sors? Nem tudhatjuk.

 

A mi feladatunk, hogy köszönetet mondjunk azokért a találmányokért, melyek kényelmesebbé és fejlettebbé tették az egész emberiség életét.

A mi feladatunk, hogy ezeknek a magyar tudósoknak és feltalálóknak a neve ne merüljön a feledés homályába.

 

                                           Bottyán Zoltán megnyitja a kiállítást

 

                                Fekete Zsoltné gratulál a közreműködő diákoknak

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9425/171207

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates