Patrubány Miklós Münchenben - Ajánlatunk Európának: A Szent Korona Országa

München Szimpózium 0Koszorúzással kezdődő, majd szimpóziummal folytatódó, egész napos rendezvényt szervezett Münchenben a Szent György Lovagrend, az '56-os Magyar Nemzetőrség és a Magyarok Világszövetsége a Müncheni Magyar Főkonzulátus támogatásával. A rendezvény főszónoka Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke volt, aki német nyelvű előadásában a Szent Korona Országát ajánlotta az alkonyukhoz jutott nemzetállamok számára kiútként, az Európai Unió mély válsága idején. A rendezvényt levélben üdvözölte Dr. Beate Merk, EU- ügyekért felelős államminiszter, valamint Orbán Viktor miniszterelnök.

 

A München szívében lévő Damenstift utcai római katolikus templom falán 2000-ben felavatott emléktábla – amely Szent István királyt és feleségét, Boldog Bajor Gizellát idézi – megkoszorúzására délelőtt került sor.

A délutáni szimpózium Magyarország Müncheni Főkonzulátusának előadótermében zajlott, amelyet teljesen megtöltött a meghívott hallgatóság. Nyitányként felolvasták Dr. Beate Merk államminiszter asszony üdvözlő sorait, majd Spiller Krisztina müncheni konzul felolvasta Orbán Viktor miniszterelnök levelét. A rendezvény főszónokaként Patrubány Miklós megtartotta német nyelvű előadását: Unser Angebot für Europa, zur Zeit des Niederganges des Nationalstaates: das Land der Heiligen Krone (Ajánlatunk Európának a nemzetállam alkonyán: a Szent Korona Országa).

 

Bevezetőjében az MVSZ elnöke sajnálkozásának adott hangot, hogy a délelőtt megkoszorúzott emléktáblán, amelyet 2000-ben avattak fel, Magyarország első keresztény királyát nemes egyszerűséggel Stephanus Rex-ként említik, elhagyva a szent jelzőt, míg neje esetében a boldog jelző látható. Pedig a nagy egyházszakadás (1054) óta Szent István az első és egyetlen szent, akit mind a római, mind a bizánci egyház szentté avatott.

Az elnök emlékeztetett arra is, hogy kettőjük fia, Szent Imre herceg lett a róla elnevezett Amerigo Vespucci révén Amerika névadója.

 

Az előadás fő üzenete: a Szent Korona eszmeiségét hordozó történelmi magyar alkotmány, azaz a Szent Korona Országa a legtökéletesebb állammodell. Állítását Patrubány Miklós két vezető cseh értelmiségit – a történész František Palackýt és a politológus Rudolf Kučerátidézve bizonyította. Mindezért a magyarság hálából Trianont kapta, amely ellen a magyar nemzet aláírásgyűjtéssel egybekötött nemzeti konzultációt folytat.

A migránsválsággal a maga Trianonjához érkezett az Európai Unió, amelyet tetéz a nemzetállamok – háttérerők által is siettetett – alkonya. Kiútként a Szent Korona Országát ajánlja a Magyarok Világszövetsége, és ebben a törekvésben elsősorban azokra az európai országokra számít, amelyekben még élnek a keresztény hagyományok, mint Bajorország, Lengyelország, Magyarország, Horvátország, Olaszország és Szlovákia, kisebb mértékben Ausztria és Svájc, valamint a balti országok.

Az előadást élénk érdeklődés fogadta. A müncheni rendezvényre sajtószolgálatunk még visszatér.

Nemzetiszínű szalagos koszorú „Stephanus Rex” és Boldog Bajor Gizella emléktábláján,

a Damenstift utcai templom falán

A koszorúzó szervezetek vezetői: Szathmári Tibor, Patrubány Miklós és Dr. Lehr András

(jobbról balra)

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9416171121

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates