Nk-Trianonról - Gábor Ferenc: Megszakadt párbeszéd a Párbeszéddel - Budapesti reflexiók 1.

NK Trianon   Gábor Ferenc 0Gábor Ferenc a Magyarok Világszövetségének erdélyi küldötte, aki négy kötetben dolgozta fel a Fekete-Körös völgyi magyarság ellen a XX. században elkövetett magyarirtást.  A héten Budapesten gyűjtötte az aláírásokat a Trianonról szóló nemzeti konzultáció keretében. Benyomásait rövid reflexiókból álló írásokkal, sorozatban tesszük közzé. Gábor Ferenc tizenöt évig dolgozott az Erdélyi szigethegység uránium-bányáiban vájárként. A korai nyugdíjazása óta írja könyveit, publicisztikáját.

 

Budapesti reflexiók 1.

Megszakadt párbeszéd a Párbeszéddel

 A trianoni diktátum ellen voltam aláírást gyűjteni Budapesten, a Magyarok Világszövetsége szervezésében. Volt kevés szabad időm, hát elmentem segíteni. És ha már ott voltam engedjétek meg, kedves sorstársaim, hogy néhány benyomást, észrevételt megosszak veletek. Hiszen tagadhatatlan, hogy ilyen alkalomkor sok emberrel el lehet beszélgetni, ha csak pár szó, mondat erejéig is. Egy ottani társammal a Nyugati aluljárójában helyeztük el kis asztalkánkat az űrlapokkal, röpcédulákkal, felette a trianoni diktátumra utaló plakátokkal. Jól látható helyen, a metró bejárata előtt. És jöttek, mentek az emberek, sokfélék, mint az lenni szokott. Különbözőek arcvonásokban, öltözékben, viselkedésben. Volt aki elment, mint ha nem is látna bennünket, volt aki megmosolygott, volt aki megállt, aláírni és még beszélgetni, érdeklődni is. Beindultak, mentek a dolgaink elég jól! Talán ezért, emiatt is, kileshették?! Alig óra múlva nem messze tőlünk megjelentek a Párbeszéd emberei: „Legyen Karácsony jelmondattal!” Szórólapoztak, aláírásoztak ők is. Bennünket nem zavart, nem is volt miért, nem egy pályán mozogtunk, más csapatban, másfajta embereket vártunk aláírni.

Ők bizonyára jól ellátva az állami kasszából, a magyar! adófizetők pénzéből, tették a dolgukat. Én, mint Erdélyből odautazott, az anyagi támogatás nélküli Világszövetség hideg, fűtetlen hálójába elszállásolva igyekeztem társammal megnyerni, igaz nemzeti ügyünk mellé állítani az embereket. Talán azért, mert látta jól mennek dolgaink, egyik párbeszédes aktivista hölgy kis idő múlva odajött hozzánk. Hogy miért is gyűjtünk, mit is gondolunk mi Trianonról, meg amúgy a magyarságról?! Miért, miért nem, nem a társammal állt szóba, engem lehet könnyebb prédának talált. Amúgy bevallom valahogy nagyon kilógtam a képből, a helyszínből, vettem én azt észre. Elég az, hogy hamar észrevette, hogy ő lett sarokba szorítva, és már érvelni sem tud, csak hebeg, habog. Elveszett, csak arcára rakott gúnyos, lenéző, mosolynak nem nevezhető, szájferdítése maradt. Még egy utolsó próbálkozásnak is nekiment. Tudom én, hogy hány magyar képviselő van a román parlamentben?! Mondom öt százalék, de nem érünk velük semmit! Ott vannak, asszisztálnak a román politikának és szerepelnek, mint kirakati bábuk a nagy román kiárusításban! Tudom én azt, hogy hány képviselő van összesen a román parlamentben? Ezt szánta „kulcskérdésnek”! Mondom nem, és nem is érdekel! Számomra lényegesebb hány magyar ember van a közösségemben, mint magyar Bukarestben! Erre aztán megfordult, mint akit nyakon vágtak és tolatva hadarta: - Akkor nincs miről beszéljünk!

Na, így szakadt meg ígéretesnek ígérkező párbeszédem a Párbeszéddel.

Gábor Ferenc Tárkány  

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

9408/171112

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates