Petőfiért! - Petőfi-leszármazottak között a hunok földjén

Hun magyarok címmel közölt egész oldalas írást a Burjátország fővárosában Ulán-Udéban megjelenő Inform Polisz orosz nyelvű újság a Magyarok Világszövetsége küldöttségének látogatását beharangozva.

 

Száznál is több Petőfi-leszármazott él Kurumkán tartományban a burját-mongolok őshazájában, ahonnan Dzsingisz-kán is származik. A Petőfi-rokonság lélekemelő fogadtatásban részesítette az MVSZ nyolc fős küldöttségét, akiket elkísért útjukon Alekszej Tyivanyenko antropológus-történész és Oleg Bulutov a Hun Szövetség elnöke is.

Az MVSZ küldöttsége szándéknyilatkozatot írt alá a száznál is több tagot számláló Petőfi-rokonsággal, akiket Dr. C.Z. Dorzsiev egyetemi tanár képviselt. A felek egy Petőfi-múzeum közös erővel való alapítását helyezték kilátásba.


Az MVSZ küldöttségének tagjai: Patrubány Miklós elnök, Bottyán Zoltán elnökhelyettes, Fuksz Sándor Az MVSZ Petőfi Bizottság koordinátora, Drábik János a Trianon Társaság elnöke, egyben az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke, Zombory István és Borsos Lajos elnökségi tagok, Trembeczki Gyula a Felügyelő Bizottság tagja, valamint Izsovszky Zita tolmács.

Újdonság erejével hatott a küldöttségre, hogy a helybeliek a Bajkál tavat Hun tengernek nevezik.

 

MVSZ Sajtószolgálat

9304/170728

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

 

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates