Kárpátaljáért! - Dányi László új könyvének bemutatója

Április 7-én, jelentős érdeklődés mellett zajlott Dányi László új könyvének bemutatója Budapesten, az MVSZ székházában. Dányi László, a történelemtudományok doktora gazdagon illusztrált könyv alakjában is megjelentette műfajteremtő tanulmányát a XX. század végének egyik nagy elszalasztott magyar lehetőségéről, amelyért két évvel korábban a Magyarok Világszövetsége a Magyarok Világkongresszusának Aranyérmével tüntette ki. Címe: Miért mondott le az Antall-kormány és az Országgyűlés a történelmi Kárpátaljáról?

 

A könyvet és szerzőjét két ismert történész méltatta: Raffay Ernő, aki a könyv történésének idején az Antall-kormány honvédelmi államtitkára, majd később a Károli Gáspár Református Egyetem rektora volt, valamint Botlik József, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem docense.

A tárgyalt korszak politikusai közül egyedül dr. Zétényi Zsolt, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány elnöke jelent meg, aki annak idején kormánypárti országgyűlési képviselő volt. A könyvbemutatóra meghívót kapott Jeszenszky Géza volt külügyminiszter és mai utóda Szíjjártó Péter, és három közjogi méltóság – Áder János államelnök, Orbán Viktor miniszterelnök, Kövér László házelnök – akik annak idején már képviselők voltak.

Viszont megjelent több ismert közéleti ember, közöttük Dr. Bakay Kornél történész, Dobos Attila zeneszerző és a Magyarok Világszövetségének több vezető tisztségviselője.

A vendégeket köszöntötte és az estet moderálta Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke.

Dányi László könyvének ára 1000 Ft, és az MVSZ székházában kapható.

                         Raffay Ernő                                                Botlik József

Patrubány Miklós, Bottyán Zoltán, Sárkány Viola és Dobos Attila az első sorokban

                                                   A könyv borítója…

                                                                 … és hátlapja

 

MVSZ Sajtószolgálat

9217/170412

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is. Hírlevelünkről való leiratkozáshoz, küldjön üres levelet a sajtoszolgalat@mvsz.hu címre, amelynek tárgy-rovatában mindössze ennyit közöl: Leiratkozás.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates