Tudománytörténeti kiállítás

Tudománytörténeti kiállítás

 

Csak az az igazi tudomány, amely világra szól. Ha igazi tudósok és – amint kell – jó magyarok akarunk lenni, a tudomány zászlóját olyan magasra kell emelnünk, hogy határainkon túl is meglássák, és megadhassák neki az illő tiszteletet.” Eötvös Loránd

 

Hogy hány tudós és feltaláló emelte magasra a magyar tudomány zászlaját, azt mutatja be a Tudománytörténeti kiállítás, melynek megnyitójára augusztus16-án 10 órakor kerül sor, a Kossuth Lajos kerengőben.

 

A világ fejlődését elősegítő magyarországi származású tudósokat, feltalálókat, újítókat és természetesen találmányaikat bemutató kiállítás, sorra veszi az orvostudomány, a gyógyászat, az állatorvos-tudomány, a növénytermesztés, a mező- és élelmiszergazdaság, az információhordozók, a gépgyártás és minden más területen elért kimagasló felfedezéseket.

 

Számba veszi a magyar származású Nobel-díjasokat valamint az agykutatás legnagyobb elismerését elnyerő Agy-díjasokat, a tudomány és a művészet területén elért kimagasló eredményeket jutalmazó Wolf-díjasokat és a világ legrangosabb matematikai díjának, az Ábel-díjnak magyar birtokosait.

 

Külön érdekessége a kiállításnak a magyar származású tudósokról elnevezett nemzetközi díjak bemutatása.

 

A kiállítást megnyitja Dr. Pálfi György, Dr. Boór Ferenc és Patrubány Miklós az MVSZ elnöke.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Free business joomla templates