Ilku János fotóművész kiállítása

Ilku János fotóművész 1981 óta tagja a Magyar Fotóművészek Országos Szövetségének és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének, 1993-tól a Hortobágyi Nemzetközi Művésztelepnek. Hazai és nemzetközi kiállításokon rangos díjak ismerték el érzékeny, egyéni látásmódú és technikájú képeit: több esetben nyerte el a Magyar Fotóművészek nívódíját, tulajdonosa a Salon of Japan arany plakettjének, a Salao de Fotografia International bronz medáljának, a Nemzetközi Világörökség Fotópályázat UNESCO-díjának, a XVIII. Esztergomi Fotográfiai Biennálé megosztott nagydíjának.

Csaknem fél évszázados alkotói tevékenységéről ez év őszén életmű-kiállításon készül számot adni.

Mesém a pusztáról – Hortobágy című kiállítása 2016. augusztus 16-án nyílik a Magyarok Háza II. emeleti folyosóján, és augusztus 20-ig reggel 9 órától este 18 óráig tekinthető meg. Egyedi technikával készült képei valóban mesélnek. Képei megragadják és varázslattá változtatják a tájat, embert, a Hortobágy élővilágát, és elvarázsolják a látogatót is. Valóban látni kell.

Diószegi György Antal művelődéskutató Ilku János régi barátja, bensőséges ismerője. Az ő egyedi, lebilincselő kiállítás-megnyitóját is érdeklődéssel várjuk. Mindkettőjükkel személyesen is találkozhat, elbeszélgethet az érdeklődő látogató a kiállítás minden napján.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Free business joomla templates