Világkongresszusi adomány Böjte Csaba árváinak

A Magyarok VIII. Világkongresszusának Nyitó-konferenciája alkalmával, amelynek Böjte Csaba is előadója volt, negyedmillió forintos adomány átadására került sor.


A ma már Erdély-szerte zajló és világszerte ismertté vált, árvákat, elhagyott gyerekeket felkaroló, gyermekmentő tevékenységét Déván kezdő, csíki származású ferences szerzetes a magyar nemzet egyik szimbolikus alakjává vált. Pártfogoltjai számára a világ sok országában sokan készek adakozni. A Böjte Csaba árvái számára adományokat gyűjtők közé tartozik Böröcz József, a Magyarok Világszövetsége Svájci Országos Tanácsának tiszteletbeli elnöke is, aki a Zürichben élő Kondorosi Péter adományát juttatta el Budapestre, ahol azt Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke nyújtotta át Böjte Csabának.

Az eset jelentősége nem annak összegszerűségében áll, hanem nyomatékos jelzés voltában: miközben a magyar államnak egy fillérje sincs az egyetemes magyar népet 1929 óta megtestesítő Magyarok Világkongresszusára, és miközben a kormány némely tagja elképesztően gáncsolja annak állandóan működő ügyvivő testületét, a Magyarok Világszövetségét, a Magyarok Világkongresszusának van ereje támogatás nélkül is megszervezni önmagát, és futja erejéből nemes magyar ügyek pénzbeli támogatására is.

A Magyarok VIII. Világkongresszusa augusztus 15-20. között ülésezett Budapesten, és elfogadta a magyar nemzet új meghatározását, és megnevezte a magyarság legfontosabb nemzetstratégiai feladatát.


MVSZ Sajtószolgálat

7605/120924

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

TRIANON98MVSZweb 200


Az MVSZ erkölcsi alapja
Az MVSZ erkölcsi alapja
europa A magyar kérdés rendezése
nem tűr halasztást

Keresünk százezer magyar embert!

Adakozók:  590
Országok:  17  
Települések: 191  
Alakítók:  72
Összesen: (2012.04.26) 8669908 Ft

Közösségek önkormányzása az egyéni és kollektív jogok érvényesítéséreAz MVSZ erkölcsi alapja

Free business joomla templates